Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Anicet Altés i Pineda

Noves fotografíes del Dr. Anicet Altes i Pineda cedides pel seu fill Ernest Pineda Segura.

Josep Usúa i Mariné

Nou retrat del Dr. Josep Usúa Mariné
Retrat extret del llibre Història de la Facultat de Medicina de Barcelona: 1843-1985 del Dr. Jacint Corbella, editat el 1996.

Francesc d'Assis Bergós i Ribalta

Noves fotografies del Dr. Francesc Bergós i Ribalta al seu exili sud-americà. Imatges del Museu d'Història de Medicina de Catalunya, cedit per a la família Bergós des de l'Uruguai.

Lluís Cardona i Fornells

Les famílies continuen essent una de les fonts d'informació i documentació més important en què es basa la Galeria de Metges Catalans. És el cas d'aquest pediatre barcelonès que es converteix en un innovador de la nutrició infantil a Catalunya. Un dels seus néts, Jordi Cardona i Serra, ens ha fet arribar una de les darreres fotografies de família del metge Lluís Cardona Fornells, a més d'un manuscrit -que hem inclòs a l'obra pròpia- on descriu la fabricació de formatges digestius. Una actualització que ens ha permès incloure altres fotografies de l'Arxiu Històric del CoMB, d'arxius familiars i, també, l'hemeroteca que, inicialment, no existia.

Frederic Duran i Jordà

L'actualització de la possiblement primera biografia introduïda a la Galeria de Metges Catalans era una tasca pendent. Hem actualitzat les fotografies del creador del primer mètode de conservació de la sang. El doctor Duran-Jordà amb el seu invent, primer, va salvar milers de ferits de la Guerra Civil espanyola i, després i gràcies a la repercussió del seu invent, de la Segona Guerra Mundial. Hem mirat d'ampliar la bibliografia a data d'avui i de recollir bona part de la seva obra publicada, també, de la que publica a The Lancet i, finalment, hem cercat i introduït les notícies i articles més destacats d'aquest metge català reconegut arreu del món.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.