Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Memòria de la Professió

MIGUEL ÁNGEL ASENJO SEBASTIÁ

Introductors del sistema MIR a Espanya, Miguel Á. Asenjo és el primer per l'equerra.

Miguel Ángel Asenjo Sebastián és professor emèrit de la Universitat de Barcelona. Llicenciat i doctor en medicina amb Premi Extraordinari a la Universitat de Valladolid. Especialista en medicina interna i en salut pública. Va arribar a la direcció tècnica de l'Hospital Clínic de Barcelona l’octubre de 1971, on ha estat fins a la seva jubilació el 2010. Autor i defensor del Projecte de la Reforma Funcional del Clínic de 1972 i el seu posterior executor.

Accés a l'entrevista

ANTONI CASTELLS RODELLAS

Antoni Castells Rodellas. Llicenciat en Medicina i Cirurgia el 1960 i doctor el 1972 per la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB). Especialitat en dermatovenereología i medicina del treball. Foramt a l’extranger al Service de Dermatologie de l’Hôpital Edouard Herriot de Lió amb el professor Jean Thivolet. Al Dermatology Institute del Binnegasthuis d’Amsterdam amb el professor Rudy H. Cormane.

Del 1970 al 1972 professor ajudant de classes pràctiques a la Càtedra de Dermatología de la UB. De 1974 a 1975 professor de citologia i histologia a l’Escola femenina de A.T.S d’Osona a Vic (Barcelona), depenent de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El mateix 1975 i fins a 1978 fou professor agregat numerari de dermatologia medicoquirúrgica i venereologia de la Facultat de Medicina de la UB. Seguint fins a 1989 de catedràtic numerari de la Universitat Literària de València i de 1990 a 2005 catedràtic numerari de la UAB i a partir de 2006 professor emèrit.

Accés a l'entrevista

JOSEP M. CARRERA MACIÀ

Josep M. Carrera al seu consultori de l’Institut Universitari Dexeus, 1970

Josep Maria Carrera Macià va néixer a Navarcles (Barcelona), el 25 de juny de 1937, en plena Guerra Civil. Va estudiar el Batxillerat a l’Institut 'Lluís de Peguera' de Manresa. La carrera de medicina la cursa a la Facultat de Medicina de Santiago de Compostel·la, aconseguint vint-i-tres matrícules d’honor. Llicenciat amb honors (1962), es va fer especialista en obstetrícia i ginecologia a la Maternitat Provincial de Barcelona, dirigida per el prof. Santiago Dexeus Font (1965), i es va especialitzar en medicina perinatal al Centro Latinoamericano de Perinatología de Montevideo (1965-1966), sota la direcció del prof. Roberto Caldeyro-Barcia, màxima autoritat en aquest tema. El 1981 fa la tesi doctoral sobre 'Crecimiento intrauterino restringido”.

Accés a l'entrevista

PERE MIRET CUADRAS

Pere Miret (tercer per l’esquerra) el dia que va rebre el Premi a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona, 2013.

Pere Miret Cuadras va néixer a Sant Pere de Ribes el dia 8 de juny de 1928. Va estudiar als escolapis de Vilanova i la Geltrú i la carrera de medicina a facultat de la Universitat de Barcelona. Va exercir a les cabiles interiors del Marroc, al Dispensari Central contra la tuberculosi de Barcelona, a l'Hospital de Malalties del Tòrax de Terrassa, i a la Seguretat Social, com especialista de pulmó i cor. Fou president de la Societat Catalana de Pneumologia, president de la secció de tisiologia de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), del comitè de tractament de la tuberculosi de la Unió Mundial contra la Tuberculosi i assessor del conseller de Sanitat.

El 2013 el Col·legi de Metges de Barcelona li va atorgar el Premi a l’Excel·lència Professional. Jubilat a setanta anys, des d'aleshores a cursat la carrera d'enquadernador professional a l'Escola d'Arts i Oficis de l'Escola Industrial, obtingut el títol de doctor per la Universitat de Barcelona i ha publicat algun llibre.

Accés a l'entrevista

 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.