Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Memòria de la Professió

JOSEP M. CARRERA MACIÀ

Josep M. Carrera al seu consultori de l’Institut Universitari Dexeus, 1970

Josep Maria Carrera Macià va néixer a Navarcles (Barcelona), el 25 de juny de 1937, en plena Guerra Civil. Va estudiar el Batxillerat a l’Institut 'Lluís de Peguera' de Manresa. La carrera de medicina la cursa a la Facultat de Medicina de Santiago de Compostel·la, aconseguint vint-i-tres matrícules d’honor. Llicenciat amb honors (1962), es va fer especialista en obstetrícia i ginecologia a la Maternitat Provincial de Barcelona, dirigida per el prof. Santiago Dexeus Font (1965), i es va especialitzar en medicina perinatal al Centro Latinoamericano de Perinatología de Montevideo (1965-1966), sota la direcció del prof. Roberto Caldeyro-Barcia, màxima autoritat en aquest tema. El 1981 fa la tesi doctoral sobre 'Crecimiento intrauterino restringido”.

Accés a l'entrevista

PERE MIRET CUADRAS

Pere Miret (tercer per l’esquerra) el dia que va rebre el Premi a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona, 2013.

Pere Miret Cuadras va néixer a Sant Pere de Ribes el dia 8 de juny de 1928. Va estudiar als escolapis de Vilanova i la Geltrú i la carrera de medicina a facultat de la Universitat de Barcelona. Va exercir a les cabiles interiors del Marroc, al Dispensari Central contra la tuberculosi de Barcelona, a l'Hospital de Malalties del Tòrax de Terrassa, i a la Seguretat Social, com especialista de pulmó i cor. Fou president de la Societat Catalana de Pneumologia, president de la secció de tisiologia de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), del comitè de tractament de la tuberculosi de la Unió Mundial contra la Tuberculosi i assessor del conseller de Sanitat.

El 2013 el Col·legi de Metges de Barcelona li va atorgar el Premi a l’Excel·lència Professional. Jubilat a setanta anys, des d'aleshores a cursat la carrera d'enquadernador professional a l'Escola d'Arts i Oficis de l'Escola Industrial, obtingut el títol de doctor per la Universitat de Barcelona i ha publicat algun llibre.

Accés a l'entrevista

 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.