Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Arxiu

Miquel Vilardell Tarrés a la Memòria de la professió

Entrevista d’aquest mes de la Memòria de la professió és el Dr. Miquel Vilardell Tarrés metge internista catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, vicepresident de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC), president de la Fundació Galatea i expresident del Col·legi de Metges de Barcelona.

Pilar Arrizabalaga Clemente a la Memòria de la professió

Entrevista d’aquest mes de la Memòria de la professió és a la Dra. Pilar Arrizabalaga Clemente. Nefròloga, consultora sènior en l’Hospital Clínic de Barcelona. Primera secretària de la Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) de 2010 a 2014. Impulsora clínica del Club de Nefropatologia de la Sociedad Española de Nefrología.

A mitjans de 2024

Josep M. Morató i Portell Esportista i metge especialista en medicina de l’esport que aportà importants innovacions en aquesta especialitat Carles Brunés i Sala Metge català del segle XVIII que va exercir i morir a Melilla ꟾ Maria Cardona i Faura Dona intel·ligent i amb caràcter que va estudiar i exercir la medicina, poc freqüent en la seva època Domingo Ruano Gil Anatomista, introductor a Catalunya de l’anatomia amb visió funcional. Fundador del Servei de Donació de Cossos a la Ciència a Barcelona ꟾ Mario Castro Llorens ꟾ Un dels pioners de la Cirurgia Cardíaca i introductor de la hipotèrmia profunda a Catalunya ꟾ Jesús Capdevila i Armengol Hematòleg format a l’escola de Pedro Pons del Clínic. Descriu el primer cas diagnosticat d’hemoglobinopatia H a Espanya Rosa Maria Masvidal i Aliberch Pediatra defensora de l’atenció pública de salut, sobretot de l’atenció primària i l’assistència pediàtrica des del naixement a l’adolescència Josep Torrent i Farnell Farmacòleg clínic pioner en el desenvolupament de tractaments per les malalties minoritàries ꟾ Josep Narcís Roca i Ferreres Metge, farmacèutic i pensador polític considerat el pare del nacionalisme català d'esquerres modern Juan Francisco Cano Pérez Endocrinòleg que va deixar empremta profunda en aquest camp, líder iprotagonista en la fundació i en el camí editorial de l'atenció primària Eduard Rius i Pey Metge i polític tarragoní que autoritzà la reforma de l’atenció primària a partir de la creació de les Entitats de Base Associativa Adolf Azoy i Castané Otorinolaringòleg innovador i aviador. Transformà els coneixements de la fisiopatologia dels vertígens, psicologia de l'audició i patologia del vol ꟾ Jacint Arán i Suau Eminent proctòleg que va dedicar la seva vida a la recerca i promoció de l’especialitat Lluís Casanovas i Borrell Metge rural de La Pobla de Segur dedicat a la seva professió i promotor de l’activitat cultural de la seva vila ꟾ Josep Maria Biada i Viada Metge inquiet i d'ambició professional, format a Alemanya com a oftalmòleg Emili Canalís i Arrayàs Cirurgià introductor de la cirurgia toràcica mínimament invasiva al nostre país ꟾ Eduard Jaurrieta i Mas Pioner en el trasplantament hepàtic i líder que va motivar i inspirar els seus col·legues i residents a assolir l'excel·lència en la cirurgia Pere Manaut i Taberner Metge polifacètic que contribuí a divulgar les noves corrents higienistes i tingué gran influència en el periodisme i la literatura de l’època.

Carles Humet Cienfuegos-Jovellanos a la Memòria de la professió

L'entrevista d'aquest mes de maig de la memòria de la Memòria de la professió és el Dr. Carles Humet Cienfuegos-Jovellanos, format en medicina interna a l'Hospital del Mar i en direcció d'hospitals en l'Escola Superior d'Administració d'Empreses (ESADE) i l'IESE Business School. Ocupà el càrrecde director de SCIAS Hospitalde Barcelona fins al 2019.

Ferran Morell Brotad a la Memòria de la professió

La nova entrevista de la Memòria de la professió és el Dr. Ferran Morell Brotad, especialista en pneumologia, impulsor i organitzador del primer trasplantament de pulmó de l’Estat Espanyol el 1990. Metge esportista i creador del World Medical Football Championship (WMFC).

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.