Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Arxiu

Pilar Arrizabalaga Clemente a la Memòria de la professió

Entrevista d’aquest mes de la Memòria de la professió és a la Dra. Pilar Arrizabalaga Clemente. Nefròloga, consultora sènior en l’Hospital Clínic de Barcelona. Primera secretària de la Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) de 2010 a 2014. Impulsora clínica del Club de Nefropatologia de la Sociedad Española de Nefrología.

A mitjans de 2024

Josep M. Morató i Portell Esportista i metge especialista en medicina de l’esport que aportà importants innovacions en aquesta especialitat Carles Brunés i Sala Metge català del segle XVIII que va exercir i morir a Melilla ꟾ Maria Cardona i Faura Dona intel·ligent i amb caràcter que va estudiar i exercir la medicina, poc freqüent en la seva època Domingo Ruano Gil Anatomista, introductor a Catalunya de l’anatomia amb visió funcional. Fundador del Servei de Donació de Cossos a la Ciència a Barcelona ꟾ Mario Castro Llorens ꟾ Un dels pioners de la Cirurgia Cardíaca i introductor de la hipotèrmia profunda a Catalunya ꟾ Jesús Capdevila i Armengol Hematòleg format a l’escola de Pedro Pons del Clínic. Descriu el primer cas diagnosticat d’hemoglobinopatia H a Espanya Rosa Maria Masvidal i Aliberch Pediatra defensora de l’atenció pública de salut, sobretot de l’atenció primària i l’assistència pediàtrica des del naixement a l’adolescència Josep Torrent i Farnell Farmacòleg clínic pioner en el desenvolupament de tractaments per les malalties minoritàries ꟾ Josep Narcís Roca i Ferreres Metge, farmacèutic i pensador polític considerat el pare del nacionalisme català d'esquerres modern Juan Francisco Cano Pérez Endocrinòleg que va deixar empremta profunda en aquest camp, líder iprotagonista en la fundació i en el camí editorial de l'atenció primària Eduard Rius i Pey Metge i polític tarragoní que autoritzà la reforma de l’atenció primària a partir de la creació de les Entitats de Base Associativa Adolf Azoy i Castané Otorinolaringòleg innovador i aviador. Transformà els coneixements de la fisiopatologia dels vertígens, psicologia de l'audició i patologia del vol ꟾ Jacint Arán i Suau Eminent proctòleg que va dedicar la seva vida a la recerca i promoció de l’especialitat Lluís Casanovas i Borrell Metge rural de La Pobla de Segur dedicat a la seva professió i promotor de l’activitat cultural de la seva vila ꟾ Josep Maria Biada i Viada Metge inquiet i d'ambició professional, format a Alemanya com a oftalmòleg Emili Canalís i Arrayàs Cirurgià introductor de la cirurgia toràcica mínimament invasiva al nostre país ꟾ Eduard Jaurrieta i Mas Pioner en el trasplantament hepàtic i líder que va motivar i inspirar els seus col·legues i residents a assolir l'excel·lència en la cirurgia Pere Manaut i Taberner Metge polifacètic que contribuí a divulgar les noves corrents higienistes i tingué gran influència en el periodisme i la literatura de l’època.

Carles Humet Cienfuegos-Jovellanos a la Memòria de la professió

L'entrevista d'aquest mes de maig de la memòria de la Memòria de la professió és el Dr. Carles Humet Cienfuegos-Jovellanos, format en medicina interna a l'Hospital del Mar i en direcció d'hospitals en l'Escola Superior d'Administració d'Empreses (ESADE) i l'IESE Business School. Ocupà el càrrecde director de SCIAS Hospitalde Barcelona fins al 2019.

Ferran Morell Brotad a la Memòria de la professió

La nova entrevista de la Memòria de la professió és el Dr. Ferran Morell Brotad, especialista en pneumologia, impulsor i organitzador del primer trasplantament de pulmó de l’Estat Espanyol el 1990. Metge esportista i creador del World Medical Football Championship (WMFC).

Boi Ruiz García a la Memòria de la professió

La catorzena entrevista de la Memòria de la professió és el Dr. Boi Ruiz García director mèdic i assistencial de la Fundació Centre Hospitalari de Manresa-Unitat Coronària. Gestor sanitari a la Unió Catalana d’Hospitals, on fou director general i president. Nomenat

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.