Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Wifredo Coroleu i Borràs

Els nets del Dr. Wifredo Coroleu Borràs han cedit a la galeria més fotografies inèdites del seu avi i la seva família. El retrat de 1916, quan va ingressar com a membre de la Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia. I quan es va casar, el 1923, amb Angele Traversac Bosch a l’església de Saint Mathieu de Perpinyà, entre altres imatges.Rossend Carrasco i Formiguera

El diari ARA amb el suport de la Fundació Dr. Antoni Esteve ha començat un apartat interactiu perinternet titulat “ELS FÀRMACS A TRAVÉS DE LA HISTÒRIA” . El primera publicació haversat sobre “La insulina, una descoberta que fa 100 anys” un dels protagonistesd’aquest capítol ha estat el Dr. Rossend Carrasco Formiguera, metge i científicque va treballar a l’Institut de Fisiologia de Barcelona i va obtenir la i elpaper que va tenir la primera insulina del país.

Francesca de Barcelona

L’escriptora Laia Perearnau ha guanyat el Premi Nèstor Luján de Novel·la històrica pel seu llibre "Francesca de Barcelona".

Ambientada a la Barcelona de 1382. La Francesca és una noia cristiana de quinze anys que ajuda la seva àvia Bonanada a fer de llevadora. L’àvia li ensenya els secrets de l’ofici i l’introdueix en el domini de les plantes remeieres, però ella no en té prou, i malgrat que viu en un entorn molt humil, té la ferma determinació de convertir-se en metgessa i cirurgiana. Només hi ha un problema: aquesta és una professió reservada als homes i fer-s´hi un lloc és gairebé una quimera. Gràcies al seu ofici de llevadora, visita sovint el Call. Allà...

Francesc Canivell i de Vila

Ampliació de la biografia del Mestre decirurgians del segle XVIII Francesc Canivell de Vila.

Joan Mas i Casamada

El blog "Històries de Palafrugell" han afegit un metge als seus personatges: "Joan B. Mas Casamada, el doctor Mas. Un metge entregat a la seva professió" on es pot saber més d'aquest metge rural i veure més imatges cedides per la familia.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.