Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Tomàs Ramon i Amat

El Dr. Armand Rotllan ha escrit i publicat el llibre "Tomàs Ramon Amat. Aspectes biogràfics del metge manresà i polític republicà (1901‐1937)". Una ampliació de la biografia d'aquest metge víctima dels franquistes durant la Guerra Civil.

Ramon Monegal i Cerdà

El Dr. Carles Hervás ha recuperat una peça molt rara i desconeguda. Es tracta del número 1 d’un projecte de revista, que sembla ser no va continuar, amb el nom: Actas de las sesiones médico-quirúrgicas de la Clínica del Dr. R. Monegal Cerdá de 1944. El Dr. Monegal va publicar-hi l’article: "Contribución al conocimiento de las hernias. Estudio estadístico sobre 826 intervenciones efectuadas en nuestra Clínica durante un período de 2 años”.

Francesc Jimeno i Vidal

Al Monestir de Banyoles els dies 4, 5 i6 novembre es farà una Col·loqui sobre l'Hospital de Guerra i la figura del Dr. Jimeno Vidal. Acta organitzat per l'Ajuntament de Banyoles, el Memorialdemocràtic i el Centre d'Estudis Comarcal del Pla de l'Estany.

Antoni Peyrí i Rocamora

La Dra. Ofelia Vega de la UNAM de Mèxic ha publicat l'article "Dermatología, de Antonio Peyrí Rocamora. Un libro para la enseñanza de la medicina en México" sobre el Dr. Antoni Peyrí Rocamora. La Galeria de Metges a prestat una de les fotografies del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya, concretament de l'orla de la Facultat de Medicina de 1911.

Ignàsia Salvans i Casas

El fons Conill, que es conserva al Museu d’Història de la Medicina de Catalunya (MHMC), conté entre altres documents una important col·lecció de fotografies de l’exercici de la ginecologia de Victor Conill Montobbio i el seu fill Victor Conill Serra. Entre els quals es troba aquesta imatge de la seva Clínica ginecològica amb Ignàsia Salvans.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.