Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Manuel Saforcada i Ademà

Caricatures del claustre de professors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona de 1932

El 1932 es va fer un pòster de caricatures dels professors que formaven part del claustre de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Il·lustracions fetes pel dibuixant de nom Passarell, mostren les característiques singulars de cada un dels professors. Avui publiquem una nova caricatura de Manuel Saforcada que va ocupar la Càtedra de Medicina Legal i Toxicologia de 1923 fins a 1947. Altres professors que també surten en aquesta il·lustració són: Joaquim Trias Pujol, Pere Nubiola Espinós i Josep M. Bartrina Thomàs, entre altres.


Wifredo Coroleu i Borràs

Els nets del Dr. Wifredo Coroleu Borràs han cedit a la galeria més fotografies inèdites del seu avi i la seva família. El retrat de 1916, quan va ingressar com a membre de la Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia. I quan es va casar, el 1923, amb Angele Traversac Bosch a l’església de Saint Mathieu de Perpinyà, entre altres imatges.



Rossend Carrasco i Formiguera

El diari ARA amb el suport de la Fundació Dr. Antoni Esteve ha començat un apartat interactiu perinternet titulat “ELS FÀRMACS A TRAVÉS DE LA HISTÒRIA” . El primera publicació haversat sobre “La insulina, una descoberta que fa 100 anys” un dels protagonistesd’aquest capítol ha estat el Dr. Rossend Carrasco Formiguera, metge i científicque va treballar a l’Institut de Fisiologia de Barcelona i va obtenir la i elpaper que va tenir la primera insulina del país.

Francesca de Barcelona

L’escriptora Laia Perearnau ha guanyat el Premi Nèstor Luján de Novel·la històrica pel seu llibre "Francesca de Barcelona".

Ambientada a la Barcelona de 1382. La Francesca és una noia cristiana de quinze anys que ajuda la seva àvia Bonanada a fer de llevadora. L’àvia li ensenya els secrets de l’ofici i l’introdueix en el domini de les plantes remeieres, però ella no en té prou, i malgrat que viu en un entorn molt humil, té la ferma determinació de convertir-se en metgessa i cirurgiana. Només hi ha un problema: aquesta és una professió reservada als homes i fer-s´hi un lloc és gairebé una quimera. Gràcies al seu ofici de llevadora, visita sovint el Call. Allà...

Francesc Canivell i de Vila

Ampliació de la biografia del Mestre decirurgians del segle XVIII Francesc Canivell de Vila.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.