Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Narcís Sardà i Riusech

S’ha publicat a la revista Gimbernat un article sobre el metge emigrat a Guatemala, Narcís Sarda i Riusech. L’autora és de la doctora en ciències socials i màster en periodismo de la Ciutat de Guatemala, Marta Sandoval, amb el títol:

Narcís Sardà i Riusech. La lucha de un médico catalán para erradicar una epidemia en Guatemala”.

Agustí Amell i Sans

S’ha publicat a la revista Asclepio d’història de la medicina i la ciència, l’article “Tecnologías médicas asociadas a la transfusión sanguínea en tiempos de autarquía: el aparato transfusor del Dr. Agustí Amell (1943)”. Troballa fet per l’historiador el Dr. Carles Hervás sobre l’aparell per fer transfusions sanguínies dissenyat pel metge català Agustí Amell.

Rossend Carrasco i Formiguera

Dr. Daniel Figuerola Pino ha fet donació al Museu d’Història de la Medicina de Catalunya d’un important fons documental pertanyent al reconegut diabetòleg Rossend Carrasco Formiguera.
En les dècades de 1920 i 1930 Carrasco Formiguera va fer diverses publicacions i organitzà cursos sobre diabetis. En reconeixement a la seva vàlua en el terreny de la diabetologia, el 1933,.... Vegeu aricle a la Revista del CoMB n. 162 d'aquest any.


Victorino Farga i Cuesta

La revista Enfermedades emergentes ha publicat l'article "Victorino Farga: Los dobles exilios" dels autors Oriol Ramis i José Caminero. El nou text amplia informació sobre la vida d'aquest metge exiliat de segona generació a Xile; considerat un expert mundial en tuberculosi.

Josep Laporte i Salas

La Junta de Govern del CoMB ha acordat dedicar l’any 2022 al Dr. Josep Laporte i Salas (1922 - 2005). El 2022 és el centenari del seu naixement i el CoMB aprofita l’avinentesa per homenatjar aquest metge i polític.


Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.