Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Rossend Carrasco i Formiguera

Dr. Daniel Figuerola Pino ha fet donació al Museu d’Història de la Medicina de Catalunya d’un important fons documental pertanyent al reconegut diabetòleg Rossend Carrasco Formiguera.
En les dècades de 1920 i 1930 Carrasco Formiguera va fer diverses publicacions i organitzà cursos sobre diabetis. En reconeixement a la seva vàlua en el terreny de la diabetologia, el 1933,.... Vegeu aricle a la Revista del CoMB n. 162 d'aquest any.


Victorino Farga i Cuesta

La revista Enfermedades emergentes ha publicat l'article "Victorino Farga: Los dobles exilios" dels autors Oriol Ramis i José Caminero. El nou text amplia informació sobre la vida d'aquest metge exiliat de segona generació a Xile; considerat un expert mundial en tuberculosi.

Josep Laporte i Salas

La Junta de Govern del CoMB ha acordat dedicar l’any 2022 al Dr. Josep Laporte i Salas (1922 - 2005). El 2022 és el centenari del seu naixement i el CoMB aprofita l’avinentesa per homenatjar aquest metge i polític.


Antoni Raventós i Aviñó [o Avinyó]

El Dr. Vicenç Artigas que acaba de fer la biografia del seu pare el Dr. Vicenç Artigas Riera, també ens ha fet arribar fotografies noves del seu besavi el Dr. Antoni Raventós Aviñó, que fou metge a l’antic Hospital de la Santa Creu, a la imatge es veu un grup de cirurgians a l’escala de la Caritat, d’accés al pavelló a l’atenció de les dones.

Francesc Tosquelles i Llauradó

EXPOSICIÓ FRANCESC TOSQUELLES al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Com una màquina de cosir en un camp de blat, del 8 abril al 28 agost 2022.

L’exposició proposa un recorregut per les pràctiques d’avantguarda que el psiquiatre Francesc Tosquelles va portar a terme en el camp terapèutic, polític i cultural.
Tosquelles va transformar les institucions psiquiàtriques durant la República i sota l’Europa dels feixismes. Avui és una inspiració per pensar les polítiques de salut mental en moments de crisi extrema.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.