Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Antoni Raventós i Aviñó [o Avinyó]

El Dr. Vicenç Artigas que acaba de fer la biografia del seu pare el Dr. Vicenç Artigas Riera, també ens ha fet arribar fotografies noves del seu besavi el Dr. Antoni Raventós Aviñó, que fou metge a l’antic Hospital de la Santa Creu, a la imatge es veu un grup de cirurgians a l’escala de la Caritat, d’accés al pavelló a l’atenció de les dones.

Teresa Campañà i Cassi

El projecte del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i el CoMB en la recuperació de les orles antigues de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona segueix avançant. Les fotografies de les orles ens mostren els primeres metgesses de Catalunya. Aquest ocasió és l'orla de la promoció de 1911-1917, on només es van llicenciar dues metgesses Teresa Campaña Cassi i Josefa Gisbert Batlle de Badalona, la qual segurament no va arribar a exercir .Joan Ademà i Abadia

Er Espitau de Sant Antòni de Vielha - El hospital de San Antonio de Vielha
El Dr. Joan Carles Riera Socasau el 2021 ha publicat un llibre en aranès i castellà sobre l’Hospital Sant Antoni de Viella, del qual Joan Ademà Abadia va ser un, si no el principal, dels impulsors d’aquest hospital.

Alfons Trias i Maxencs

Ampliació amb una fotografia del Dr. Alfons Trias Maxencs. Un carnet expedit per el llavors Colegio Oficial de Médicos de la Provincia de Barcelona de gener de 1940.

Maria Elena Maseras i Ribera

El projecte del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i el CoMB en la recuperació de les orles antigues de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Recentment, el Museu ha rebut la donació de l'orla de 1878, entre tots els estudiants llicenciats hi ha Elena Maseras Ribera, la primera dona que va accedir a una carrera universitària a l'Estat espanyol.
Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.