Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Dolors Aleu i Riera

L'actualització de les pàgines de la primera metgessa catalana i espanyola era obligada. Va ser també la primera dona que es va incloure a la Galeria de Metges Catalans i era gairebé imperdonable que, vuit anys després, la seva hemeroteca digital fos buida. La recerca ens presenta troballes interessants com aquest anunci de la seva consulta i que, gairebé segur, és el primer que fa una metgessa a tot l'Estat. Hem actualitzat també els enllaços i hem recuperat el programa que TVE Catalunya va dedicar-li l'any 2005, visiteu-lo a l'apartat de Vídeos on n'hem afegit altres.

Antoni Palau i Queralt

Des d'Argentina, la família d'aquest metge català que migra a l'Argentina en els anys setanta del segle XIX, ens informa que el diari 'La Nación' publica avui mateix un article sobre l'Hotel 'Termas' de Rosario de la Frontera, el primer balneari del continent americà, fundat pel doctor Antoni Palau, descobridor també dels beneficis de les aigües d'aquesta font que encara avui es comercialitzen com a 'Agua Palau'. Recomanem la lectura d'aquest article que recollim a l'Hemeroteca, unes pàgines amb interessants imatges i constants referències al metge català.

Jacme d' Agramont [o Jaume d'Agramunt]

Estem revisant les biografies i, més especialment, les primeres que vam entrar fa ja gairebé vuit anys. Era el 25 d''abril de l'any 2012 i vam presentar les primeres 50 biografies. Aprofitem, també per actualitzar sempre que és possible el seu contingut, els diferents apartats i les opcions de cerca que hem anat incorporant al llarg d'aquests anys. Les pàgines de Jaume d'Agramunt o Jacme d'Agramont, són un exemple, entre altres hem enllaçat aquella primera obra de Medicina escrita en català en l'apartat d'Obra Pròpia, alhora que hem reproduït una imatge d'aquell manuscrit. Hem ampliat també la Bibliografia.

Joan Córdoba i Rodríguez

La participació dels familiars és essencial no sols per conèixer millor els metges i metgesses que són a la Galeria sinó també per relacionar-los entre ells. Ha estat el cas de l'aportació que ens ha fet el ginecòleg Octavi Córdoba Cardona, germà de l'hepatòleg Joan Córdoba Cardona, mort prematurament l'any 2014. Ens ha volgut agrair que tant el seu germà com l'avi, siguin a la Galeria i ens ha identificat el nét en les fotografies de Joan Córdoba Rodríguez. Era un parentesc que no havíem establert, ambdues biografies són de les primeres i, com sempre, ha estat l'oportunitat de revisar-les i actualitzar-les amb més informació. Hem incorporat l'hemeroteca a les pàgines del doctor Córdoba Rodríguez i en les del doctor Córdoba Cardona, hem afegit bibliografia, obra pròpia i hem enllaçat les seves publicacions a PubMed. També, hem solucionat algun problema en els links, alguns trencats. L'Arxiu del CoMB i la recerca ens han descobert també que el doctor Córdoba Rodríguez formava part d'una família nombrosa i tres germans més eren metges.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.