Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Josep G Llauradó

No fa gaire vam publicar la biografia d'aquest investigador català, establert als Estats Units d'Amèrica. Però, després de contactar amb la família, calia esmenar i/o afegir algunes dades i també hem pogut incloure gairebé una dotzena de fotografies que il·lustren diferents moments de la vida professional i personal d'aquest reconegut metge dedicat a l'Enginyeria Biomèdica i a la Medicina Nuclear. D'altra banda, Josep G Llauradó va continuar sempre arrelat a la llengua i a la cultura catalana de forma molt activa.

Pere Barceló i Torrent

Continuem actualitzant dades, relacionant nissagues, incorporant dates completes de naixement i mort, apartats d'hemeroteca, obra pròpia i bibliografia, repassant enllaços i recuperant imatges com aquesta, completament inèdita. Cedida a la Galeria pel cardiòleg Manuel de Fuentes Sagaz (+2014), autor de la biografia del prestigiós reumatòleg Pere Barceló i Torrent, una de les primeres que es van introduir al web.

Francesc Barnosell i Nicolau

Una actualització obligada, la d'aquest metge empordanès pioner de l'especialitat de la Medicina Física i de Rehabilitació a Catalunya i a l'Estat espanyol i una personalitat destacada mundialment. Les pàgines del doctor Barnosell Nicolau van ser unes de les primeres 50 biografies de la Galeria. Ara, incorporem nombroses imatges, enllaços, bibliografia, hemeroteca i alguns detalls que les nombroses notícies de què és objecte ens han proporcionat.

Xavier Vilanova i Montiu

Continua la incorporació de les hemeroteques, enllaços i fotografies en les pàgines dels metges i metgesses que van incorporar-se primer a la Galeria. És el cas dels dermatòlegs Vilanova, el pare Pelai Vilanova Massanet, un pioner de l'especialitat que aporta diversos estudis sobre el tractament dels epiteliomes amb agulles de radi. I el fill Xavier Vilanova Montiu, un renovador de l'especialitat a Catalunya i un dels dermatòlegs més internacionals.

Josep Solà i Vidal

Novament, el genealogista argentí Manuel Mañas ens ha enviat informació sobre els germans empordanesos Solà Vidal, arrelats a l'Argentina tot i que de per vida estretament lligats al poble on van néixer, a Garriguella on Josep Solà i Vidal hi fa construir una cripta funerària al Cementiri Municipal.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.