Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Josep Maria Roca i Heras

Una altra de les actualitzacions obligades, la d'aquest eminent metge dermatòleg, periodista, escriptor i historiador, polític compromès en la normalització de la llengua catalana i en el seu ús social, cultural i científic però també en la recuperació de la Història de Catalunya, matèria en què n'és un dels màxims experts. Un home eminent de finals del segle XIX i del primer terç del segle XX, un home present a diferents institucions catalanes. Avui, incloem noves fotografies, una caricatura alhora que incorporem una rica hemeroteca i actualitzem enllaços.

Lluís Oms i Garrigolas

L'actualització de la base de dades d'aquesta Galeria, ens duu a introduir -sempre que és possible- les dades de naixement i mort de les biografies i en les més antigues no sempre és fàcilment accessible. En aquest cas, hem localitzat el registre baptismal i, ara, sabem que Lluís Oms i Garrigolas, continuador d'aquesta nissaga mèdica iniciada en el segle VXI o XII va néixer, com els seus avantpassats, a Blanes, el dia 30 d'abril del 1811.

Antoni Bartumeus i Casanovas

Aquesta és una actualització de dades bàsiques i de continguts amb la puntualització d'alguna informació, entrada de noves fotografies i, especialment, la incorporació d'una àmplia hemeroteca des de la qual, per exemple, es poden seguir els temes que el doctor Bartumeus defensa durant els seus mandats com a president del Col·legi de Metges de Barcelona: des de la regulació de l'exercici dels metges estrangers, la salubritat de les aigües de Barcelona, el sanejament de la ciutat i altres.

Trinitat Sais i Plaja

Aquesta fotografia del Primer Congrés Internacional de la Tuberculosi és una de les diverses imatges afegides a la primera de les biografies d'una dona metge de la cinquantena que inauguraven la Galeria de Metges Catalans l'abril del 2012. Destaquem, especialment, la incorporació d'una àmplia hemeroteca digital que no sols ens descobreix els primers anuncis que publica la doctora Trinitat Sais sinó també permet fer-se una clara idea del pes de la primera metgessa gironina i de la importància de la seva tasca mèdica i social.

Maria Lluïsa Quadras-Bordes

L'hemeroteca d'aquesta metgessa és una de les més extenses que hi ha a la Galeria des del mateix moment de la seva publicació i també és de les més gràfiques. D'altres dones metges pràcticament no hi ha fotografies però de la doctora Maria Lluïsa Quadras Bordes, n''hi ha moltes. Sense cap dubte, ella és la metgessa més mediàtica de tots els temps. Així, no és gens estrany que, sovint, fem troballes com aquesta i algunes altres fotografies que incloem com la d'aquest reportatge publicat a la revista madrilenya 'Nuevo Mundo' del gener del 1921.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.