L'Ajuntament de Reus ha declarat el 2017, Any Doctor Alexandre Frias per recordardar l'insigne pediatre reusenc i la seva remarcable obra per la infància. En el marc dels diferents actes que se celebren a ''Reus, capital de la cultura catalana", doncs, volem destacar l'Exposició ''Alexandre Frias i Roig (1878-1963): El metge dels infants'', inaugurada el passat 10 de març i que serà oberta al públic fins al 22 d'abril al Museu de Reus. Alexandre Frias és un precursor de la pediatria, responsable de la disminució de la mortalitat infantil a la ciutat, fundador de l’Institut de Puericultura de Reus i un dels homes de ciència més importants que va donar Catalunya al segle XX. La Galeria s'ha sumat en aquests actes, no sols ampliant l'hemeroteca sinó incorporant noves fotografies i enllaços relacionats.
La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC) atresora un fons documental i iconogràfic d'un valor incommensurable en què és destacable la Galeria de Presidents de la institució. Aquí es troba, entre molts altres, el retrat d'Emerencià Roig i Bofill, metge català nascut a Santiago de Cuba, de pare sitgetà i mare jamaicana, fet des de ben petit a Catalunya. El doctor Roig i Bofill s'esdevé un metge amb gran prestigi social a la Barcelona de final del segle XIX, que presideix la RAMC els biennis de 1893-1894 i 1895-1896.
Publicada al llibre ''Política i Sanitat a Catalunya (Segles XIX i XX)'', editat a Manresa per PAHCS l'any 2015, trobem la caricatura del doctor Ramon Pla i Armengol que, malgrat ser d'autor desconegut, ens acosta a la personalitat d'aquest home de gran sensibilitat social, interessat per la política d’esquerres, impulsor del Sindicat de Metges de Catalunya, advocat de la lluita contra la tuberculosi i un dels fundadors dels Laboratoris Ravetllat Pla, entre moltes altres activitats i projectes, un emprenedor de la primera meitat del segle XX.
L'historiador i crític d'art Francesc Fontbona, nebot nét del qui va ser president d'aquest Col·legi -Josep Fontbona Ventosa- ha cedit unes magnífiques fotografies del catedràtic de Patologia Quirúrgica i gran uròleg barceloní de la primera meitat del segle passat, Josep Maria Bartrina i Thomàs totalment desconegudes. Les imatges ens el mostren abans de prendre la decisió de fer la carrera de Medicina, quan es decanta per l'Arquitectura i assisteix a les classes de l'Acadèmia d'Art de Pere Borrell. Un afició que no deixa al llarg de la vida i mostrem en l'Orla d'Alumnes interns del curs 1895-1896 de la Facultat de Medicina de la UB que ell mateix caricaturitza.
Novament la xarxa ens ha dut fins a una caricatura del cirurgià barceloní Josep Soler-Roig Elizaizin. El dibuix es troba acompanyant l'entrevista que li fa el periodista Manuel Del Arco per a la secció ''Ud. dirá ... '' del Diario de Barcelona, publicada el 20 de novembre del 1952 amb motiu d’assolir la fita d’haver extirpat l’estómac número mil a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. En aquest retrat humorístic del doctor Soler-Roig, amb pocs traços, Del Arco identifica perfectament tant els trets físics més característics com la figura d’aquesta personalitat mèdica del segle XX.