Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Ferran Rosell i Jané

La consulta de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès ens ha proporcionat la troballa d’una de les darreres fotografies del doctor Ferran Rosell i Jané, un bon metge de capçalera amb una intensa dedicació a la política en temps de la República que el duu a l’exili fins a morir a Buenos Aires l’any 1955.

Joaquim Hysern i Molleras

L’aportació del senyor Francisco Vega Amado, descendent del catedràtic i conseller d’Instrucció Pública Joaquim Hysern i Molleras, no sols ens mostra una de les imatges de jove del metge català, també aporta l’esquela que dóna una idea de la importància que adquireix a Madrid durant el segle XIX. A més, ens ha passat documents que demostren que Hysern, tot i el que diuen les seves biografies, no mor sense descendència: un dels seus fills continua la destacada nissaga mèdica banyolina.

Avemaria Vila Coro

Gràcies a la participació de la família Vila-Coro de Madrid, coneixem una mica més la doctora catalana Avemaria Vila Coro, una pionera entre els metges cooperants que marxa el 1944 a la Guinea Espanyola, a l'Àfrica Equatorial. Les fotografies que ens ha cedit el seu nebot JM Vila-Coro Barrachina, la mostren abans de marxar a la colònia espanyola i després ja integrada a la vida de la Missió Catòlica de Nkue-fulan així com en diferents moments del seu entorn familiar quan torna a casa.

Antoni Palau i Queralt

L'Associació d'Amics de Tragó de Noguera, poble desaparegut sota les agües del pantà de Santa Anna, ens ha facilitat documentació que ens aclareix els motius pels quals el metge Antoni Palau i Queralt, nascut a Tragó l'any 1837, emigra a l'Argentina. A més de la còpia de la partida de naixement, ens ha enviat la revista "Ilustració Catalana" del 1907, després de la seva mort, que recorda "Los Catalans a Amèrica" i uns documents que ens han permès completar la seva biografia.

Josep Ribera i Sans

En preparar l'espai dedicat al degà de la Facultat de Medicina de Madrid, el catedràtic de Ginecologia Sebastià Recasens Girol, hem localitzat la caricatura del Claustre de Professors de la Facultat de Medicina de Madrid de 1909, segons Julio Cortiguera. Entre ells, destaca, davant al centre de la imatge amb una maça a la mà, el cirurgià pediàtric català de renom internacional, Josep Ribera Sans. Aprofitant, hem afegit noves fotografies i ampliat l'hemeroteca.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.