Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Ricard Botey i Ducoing

Sovint, quan busquem informació i/o iconografia dels metges catalans, ens trobem material dels personatges que ja fa temps que són a la Galeria. És el cas d’aquesta caricatura del gran otorinolaringòleg català Ricard Botey Ducoig, vist anys després de la seva mort pel dibuixant Mata. Exposició de Caricatures al Casal del Metge de Barcelona, 1958.

Francesc de Paula Campà i Porta

Hem localitzat una altra caricatura del catedràtic Francesc de Paula Campà i Porta, dibuix de Mata en al·lusió a la 'especialitat tocoginecològica del metge vigatà. Tot i que no té data, sembla que es correspon a una exposició de caricatures que es va fer al Casal del Metge de Barcelona l'any 1958.

Lluís Gubern i Salisachs

El Museu de Badalona ens ha cedit digitalment unes imatges del jove cirurgià pediàtric, Lluís Gubern i Salisachs. Es tracta del probable retrat de llicenciatura de la Facultat de Medicina del Curs 1928 i dos imatges de la inauguració de la nova Clínica del Dr. Gubern de Barcelona on se’l veu posant amb diferents membres del seu equip sanitari. [Museu de Badalona. AI. Col. Xavier Gubern]

Josep Soler-Roig i Elizaicin

El metge i historiador Carles Hervás ens ha cedit aquesta imatge d'un dels Cursos de Cirurgia que anualment organitzava el cirurgià José Soler-Roig i Elizaizin als quiròfans de l'Hospital de Sant Pau. Entre els assistents reconeixem: 2. Joaquim Trias Pujol, 3. Màxim Soriano, 4. Emili Roviralta Astoul, 5. Alfred Rocha Carlotta, 6. Tomàs A. Pinós Marsell i 7. Antoni Moya Prats. De peu, a la dreta, podria ser el cirurgià madrileny A de la Fuente Chaos. Barcelona, c. 1955.

Jaume Guerra i Estapé

Aquesta fotografia que està a punt de complir 100 anys, il·lustra el moment en què el metge Jaume Guerra agraeix el nomenament de fill adoptiu que li fa l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta en un acte de Festa Major en què s'ha descobert una placa d'homenatge i s'ha donat el nom de l'il·lustre estiuejant i benefactor del poble a l'antiga plaça de la Col·lecta. La imatge i informació addicional ha estat cedida per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.