Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Benet Julià i Figueras

El doctor Francesc Xavier Carreras de Cabrera, col·laborador a Girona de la Galeria de Metges Catalans , ens ha fet arribar una fotografia de Benet Julià Figueras durant una Assembla del Col·legi de Metges de Girona de 1994. També, una còpia de l'entrevista que es va publicar al Butlletí de COMG del 1996 i que hem incorporat a l'hemeroteca del Dr. Julià.

Joan d' Alòs i Serradora

A punt de complir-se el 400 aniversari del naixement d'un dels metges més destacats que ha donat la Medicina catalana, considerat pioner de la Medicina moderna a casa nostra, hem actualitzat el text i els diferents apartats biogràfics alhora que volem destacar l'aportació feta per una descendent de l'insigne personatge català quan descobreix aquestes pàgines, la doctora Maria d’Alós-Moner i Vila.

Josep Duch i Basil [o Basils]

La col·laboració de l'Ajuntament de Centelles ha permès conèixer la destacada actuació del metge Josep Duch i Basil [o Basils] durant l'epidèmia que patia la comarca d'Osona l'estiu de 1854. A més, la tasca de l'arxivera municipal, Maria Dolors Bernal, ha posat títol i data a l’article ‘’Estudios prácticos sobre el contagio y no contagio del colera morbo’’que Josep Duch publica en una sessió científica a la portada de la revista ‘’El Porvenir Médico’’ del 30 d’abril del 1955.

Ramon Martínez i Callén

L'Arxiu Fotogràfic del COMB ens ha cedit unes imatges del doctor Ramon Martínez Callén, que va ser president de la Secció de Metges Jubilats del Col·legi, presidint la Diada del Llibre del COMB de l'any 2003, jornada en la que es van presentar llibres de metges escriptors i que va comptar amb l'assistència de l'escriptor i periodista català Josep Maria Espinàs.

Antoni Gimbernat i Arbós

Coincidint amb la celebració del bicentenari de la mort d’Antoni Gimbernat, s’ha ampliat tant la biografia del cirurgià català com els apartats de bibliografia, obra pròpia i links. També, s’ha donat contingut a l’hemeroteca que, ara, conté portades com la que li dedica ‘’La Ilustración Española y Americana’’ de l’any 1917.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.