Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Dolors Aleu i Riera

L’Organización médica colegial de España (OMC) amb motiu de la celebració del 8 de març Dia Internacional de les Dones ha publicat un llibre en línia titulat “Mujeres pioneras de la medicina española”. Aquesta publicació fa un repàs de les primeres metgesses col·legiades de cada província. La Galeria de Metges Catalans ha estat la font consultada per fer les biografies de les primeres metgesses de Catalunya. Les tres primeres també van ser-ho d'Espanya: Dolors Aleu Riera, Martina Castells Ballespí i M. Elena Maseras Ribera.Maria Elena Maseras i Ribera

La biblioteca de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, va inaugurar el 2 de març l’exposició “Maseras, la primera de moltes” dedicada a M. Elena Maseras Ribera en la celebració del 150 aniversari de la seva matriculació en aquesta facultat, la qual va ser la primera de l'Estat espanyol l'any 1873.

Serafina de Palma i Delgado [i Palma de Alegria]

El projecte del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i el CoMB en la recuperació de les orles antigues de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona segueix avançant. Les fotografies de les orles ens mostren les primeres metgesses que van llicenciar-se a Catalunya. En aquesta ocasió l’orla de la promoció de 1931 es troba a la metgessa Serafina de Palma Delgado, que després de la Guerra Civil es va exiliar a Mèxic i no va tornar. En la mateixa orla també es van fotografiar Edelmira Llaberia Sais, Maria Cardona González, Empar Valls Gil i Francesca Casaponsa Suñol.

August Moret i Branyas

La mare del Dr. August Moret Branyas, Maria Branyas s’ha convertit en la dona més gran del món després de fer 115 anys.

Cèsar Comas i Llaberia

Els dos cosins Cèsar Comas Llaberia i Agustí Prió Llaberia,metges dedicats a la radiologia, el 1898 van crear un gabinetmèdic-röntgenològic al centre de Barcelona i van oferir serveis de'radioscopia, radiografia, radioterapia, instalación transportable paraexploraciones a domicilio'.

El Museu d’Història de la Medicina de Catalunya (MHMC) hoexplica en un dels seus RECURSOS dedicats a objectes de medicina:


ENGINYERIA IMEDICINA – LA SANCHEZ ELECTRIC COMPANY I EL GABINETE MÉDICO DE RÖNTGENOLOGÍA DECOMAS I PRIÓ AL CONGRÉS INTERNACIONAL DE BARCELONA 1910Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.