Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Maria Elena Maseras i Ribera

La biblioteca de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, va inaugurar el 2 de març l’exposició “Maseras, la primera de moltes” dedicada a M. Elena Maseras Ribera en la celebració del 150 aniversari de la seva matriculació en aquesta facultat, la qual va ser la primera de l'Estat espanyol l'any 1873.

Serafina de Palma i Delgado [i Palma de Alegria]

El projecte del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i el CoMB en la recuperació de les orles antigues de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona segueix avançant. Les fotografies de les orles ens mostren les primeres metgesses que van llicenciar-se a Catalunya. En aquesta ocasió l’orla de la promoció de 1931 es troba a la metgessa Serafina de Palma Delgado, que després de la Guerra Civil es va exiliar a Mèxic i no va tornar. En la mateixa orla també es van fotografiar Edelmira Llaberia Sais, Maria Cardona González, Empar Valls Gil i Francesca Casaponsa Suñol.

August Moret i Branyas

La mare del Dr. August Moret Branyas, Maria Branyas s’ha convertit en la dona més gran del món després de fer 115 anys.

Cèsar Comas i Llaberia

Els dos cosins Cèsar Comas Llaberia i Agustí Prió Llaberia,metges dedicats a la radiologia, el 1898 van crear un gabinetmèdic-röntgenològic al centre de Barcelona i van oferir serveis de'radioscopia, radiografia, radioterapia, instalación transportable paraexploraciones a domicilio'.

El Museu d’Història de la Medicina de Catalunya (MHMC) hoexplica en un dels seus RECURSOS dedicats a objectes de medicina:


ENGINYERIA IMEDICINA – LA SANCHEZ ELECTRIC COMPANY I EL GABINETE MÉDICO DE RÖNTGENOLOGÍA DECOMAS I PRIÓ AL CONGRÉS INTERNACIONAL DE BARCELONA 1910Joan Rubió i Roig

CORRECCIÓ ERROR EN EL COGNOM

El dia 24 de gener d'aquest any vam publicar la biografia del pioner en histopatologia cutània a Barcelona Joan Rubió Roig. Teníem constància que el Dr. Rubió es deia de segon cognom Ors, però gràcies a l'ajuda de Dr. Antoni Castells Rodellas hem corregit l'equívoc. Amb el nom correcte des de la Galeria hem pogut trobar una fotografia i també corregir errors acadèmics.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.