Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Antoni Peyrí i Rocamora

Claustre de professors dela Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona 1932

El 1932, el Sindicat de Metges de Catalunya amb motiu de la inauguració del Casal del Metge va encarregar al dibuixant Jaume Passarell un quadre amb les caricatures del claustre de professors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

Avui publiquem la caricaturadel Dr. Antoni Peyrí Rocamora que va ocupar la Càtedra de Dermatologia i Sifilografia de 1936 al 1938, quan el seu germà Jaume Peyrí marxà a l’exili. Quan acaba la Guerra Civil Antoni Peyri és qui marxa a l'exili a França, Veneçuela i finalment es queda a Mèxic on morirà el 1973.

Joan Rodríguez Soriano

La biografia del doctor Joan Rodríguez Soriano és una de les primeres 300 biografies que s’han publicat a la Galeria. Malgrat ser una figura primordial de al nefrologia pediàtrica a la Galeria només tenim tres fotografies. Gràcies a l'important Fons fotogràfic dels ginecòlegs Victor Conill Montobbio i Victor Conill Serra del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya s’ha trobat una altra imatge en la celebració del Premi "Leopoldo Alas" acompanyat del catedràtic en ginecologia Victor Conill Serra.

Manuel Usandizaga i Soraluce

El fons Dr. Victor Cònill Serra del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya, conté un important fons fotogràfic de la vida i sobretot de la tasca com a ginecòlegs i obstetres del pare Victor Cònill Montobbio i el fill Victor Cònill Serra. Els dos catedràtics de la seva especialitat a l'Hospital Clínic a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Clínica Ginecològica Conill.
El Museu ha preservat aquest fons de més de 200 imatges de l'activitat ginecològica durant el segle XX a Barcelona.
En aquesta ocasió destaquem una fotografia del també catedràtic d'obstetrícia i ginecologia i historiador de la medicina Manuel Usandizaga el primer assegut per l'esquerra seguit pels doctors M. Garcia Orcoyen, Victor Cònill Serra i de peu dret E. Recasens, en un congrés de ginecòlegs en la dècada de 1960.

Sergi Erill i Sáez

El Dr. Sergi Erill Sáez va idear i dirigir la Fundació Dr. Antoni Esteve (1983-2008), la institució sense ànim de lucre que els fills del Dr. Antoni Esteve Subirana van decidir crear per honrar la memòria del seu pare. En homenatge aquest metge la fundació ha editat aquest vídeo.

Wifredo Coroleu i Borràs

El net del Dr. Wifredo Coroleu ens ha enviat la conferència del seu avi titulada "La medicina catalana i la cultura medieval". La va pronunciar a l'Ateneu Barcelonès el 29 de maig de 1936.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.