Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Àngel Rierola i Isern

Ampliació de les imatges que il·lustren la vida del cirurgià de Vic el Dr. Àngel Rierola Isern. Noves fotografies obtingudes del treball fet per la política catalana i presidenta del Parlamentde Catalunya Sra. Anna Erra i el doctor Josep Arimany, en l’acte en memòria d’aquest metge, el 2018 a l’Hospital Santa Creu de Vic.Ramon San i Ricart

Hem localitzat un text sobre pioner de la cirurgia ortopèdica Ramon San Ricart titulat En memoria del doctor R. San Ricart escrit pel seu company a l’Asil-Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, el traumatòleg i ortopèdic Lluís Ribó Rius. Aquest article es va publicar a la revista Clínica y Laboratorio el núm. 360, tom LXI, el març de 1956.

Maria Oliveras i Collellmir

Maria Oliveras pionera de l’especialitat en anestesiologia a Catalunya


Aquest any el Col·legi de Metges de Barcelona ha dedicat l’any commemoratiu a un dels primers anestesiadors de Catalunya el Dr. Marià de Vilar.

El diari Ara ha creat el web 18 dones invisibles de la nostra història” entre les quals hi ha una de les pioneres en anestèsia de Catalunya Maria Oliveras Collellmir. Maria Oliveras és una de les primeres doctores amb aquesta especialitat formada a la Universitat Oxford, el 1948.

Maria Elena Maseras i Ribera

S’ha descobert que un dels retrats atribuïts a la metgessa Maria Elena Maseras Ribera és incorrecte. Gràcies a la col·laboració de l’historiador de la medicina i un dels redactors de la Galeria el Dr. Jacint Corbella s’ha identificat la persona de la imatge es tracta d'Angela Carrafa de Nava, doctora en filosofia i lletres de la Universitat de Madrid, el 1891.
Els retrats Maria Elena Maseras correctes són el publicat el 1919 a la revista D'ACÍ D'ALLÀ i la imatge extreta de l’orla de 1878 de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona de la col·lecció que conserva el Museu d'Història de la Medicina de Catalunya.


Bartomeu Robert i Yarzàbal

Sílvia Pifarré i Fede Bernades experts en la vida i obra del Dr. Bartomeu Robert Yarzàbal i la saga familiar Robert. Autors de les biografies de Francisco Robert Batlle i Joseph Robert Romagosa.


Han enviat a la Galeria noves caricatures d’aquest reconegut metge que va arribar a ser alcalde de Barcelona. Aquesta és una petita mostra de les nombroses il·lustracions de sàtira política que han trobat de Bartomeu Robert.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.