Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Jeroni Estrany i Lacerna

El projecte del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i el CoMB en la recuperació de les orles antigues de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Recentment, hem descobert a l’orla de 1878 uns dels primers anestesiadors de Catalunya Jeroni Estrany Lacerna, al costat del seu germà Joan.
Emerencià Roig i Bofill

Sílvia Pifarré i Fede Bernades experts en la vida i obra del Dr. Bartomeu Robert Yarzàbal i la saga familiar Robert. Autors de les biografies de Francisco Robert Batlle i Joseph Robert Romagosa. Aquesta vegada han enviat unes imatges extraordinàries del Dr. Emerencià Roig Bofill autor amb Bartomeu Robert del primer llibre editat a Espanya sobre l’aparell digestiu.
Josep Maria Pujadas i Valls

De l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau a l’Argentina: la nissaga dels doctors Pujadas-Badell, aquest és l’acte de presentació del llibre La mujer quese hizo hilvanando retazos, de Miguel Cabrera i María Eugenia Pujadas. Aquest llibre és el testimoni de Maria Eugenia Pujadas, neta del matrimoni Pujada Badell, que ha decidit explicar la seva vida. Una obra que també és la recomposició a Barcelona d’una família dispersada a diferents continents i ciutats, marcada per una trajectòria traumàtica de repressió i, alhora, de perseverança en excel·lir en una professió per a la salut.

Lluís G. Guilera i Molas

Entre altres metges ja identificats en aquesta fotografia es pot veure el primer per l’esquerra assegut el Dr. Lluís G. Guilera Molas, pioner de l’oncologia radioterapèutica i director del Servei del Càncer al Pavelló del Sagrat Cor de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, durant els anys 1930. Acompanyat per altres professors de la Universitat Autónoma de Barcelona (1931-1936), d’esquerra a dreta asseguts: Victor Conill Montobbio, Joaquim Trias Pujol, Pio del Rio Hortega, August Pi Sunyer, Pere Nubiola i Vicenç Carulla. La segona fila, el segon per l’esquerra Francesc Esquerdo Rodoreda. A la tercera fila per la dreta Francesc Duran i Reynals i el tercer, possiblement Salvador Gil Vernet; a dalt de tot a la dreta Jesús M. Bellido.Es tracta de la fotografia commemorativa d’un banquet en honor al doctor Pio del Rio Hortega a l’Hotel Ritz de Barcelona. Quan el neurocientífic espanyol, que va descobrir la micròglia, va viatjar a Barcelona el maig de 1934. Una fotografia que forma part de l’important Fons Fotogràfic dels ginecòlegs Victor Conill Montobbio i Victor Conill Serra del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya (MHMC).

Joaquim Fuster i Pomar

El projecte del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i el CoMB en la recuperació de les orles antigues de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona segueix avançant. Aquesta vegada s’ha recuperat el retrat del jove llicenciat i futur destacat psiquiatre dels anys trenta del Dr. Joaquim Fuster Pomar. En l’orla de promoció que va acabar la carrera en medicina el 1923.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.