Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Actualitzacions

Jacint Vilardell i Permanyer

Galeria es publiquen biografies des de 2011 i periòdicaments’intenta revisar i ampliar els continguts, per incorporar allò nou que s’ha publicat del metge i, també ampliar corregir allò que no es va poder fer en la seva primera publicació.

En aquesta ocasió s’ha ampliat l’hemeroteca del doctor Jacint Vilardell Permanyer membre d’una nissaga de metges i entre les primeres 250 biografies que es van publicar a la Galeria. En les notícies dels diaris que van des de 1922 fins a la seva mort 1967, mostra la seva trajectòria de gastroenteròleg i també un important promotor del record del seu sobre el tenor barceloní Francisco Viñas.Tomàs Lletget i Cailà

Els nets del doctor Wildredo Coroleu han cedit a la Galeria noves fotografies inèdites del seus avis materns el també metge Tomàs Lletget i la seva esposa Magina Sardà.


Francesca Surós i Forns

El projecte del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i el CoMB en la recuperació de les orles antigues de la Facultat de Medicina de la Universitatde Barcelona continua. Les fotografies de les orles mostren les primeres metgesses de Catalunya.

Aquesta vegada és l'orla de 1935, l’única promoció que es va llicenciar durant la República, a que llavors es va anomenar Universitat Autònoma de Barcelona. En aquesta orla es troben dues metgesses Francesca Surós Forns i Maria del Pilar Aragonés Llobet del Vendrell.


Aurèlia Pijoan i Querol

El diari ARA va crear crear el web 18 dones invisibles de la nostra història”, entre altres metgesses (Dolors Aleu i Maria Oliveras) es troba Aurèlia Pijoan Querol. Metgessa i activista lleidatana, líder del PSUC a les comarques de Lleida, va ser la primera a exercir un càrrec a la Paeria i després de la Guerra Civil es va exiliar a Mèxic.


Maria Asunción Núñez i Domènech

El projecte del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i el CoMB en la recuperació de les orles antigues de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona continua avançant. Les fotografies de les orles ens mostren les primeres metgesses de Catalunya. En aquesta ocasió és l'orla de la promoció de 1926-1932, on es troba Maria Asunción Núñez Domènech aquell any es van llicenciar amb ella quatre metgesses més: Josefina Latorre Barnet, Enriqueta Peña Maturana, Ramira Torrandell Forment i Carmen Torrente Gallar.Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.