Pere Esquerdo i Esquerdo
La família Badosa Gallart també ens ha cedit algunes fotografies del seu oncle avi, l'eminent metge internista dels darrers trenta anys del segle XIX fins als anys vint del segle passat, el doctor Pere Esquerdo i Esquerdo, sogre del professor Francesc Gallart i Monés. A més, potser d'alguna manera relacionàvem la figura de l'anunci de 'Cerebrino Mandri' amb el doctor Pere Esquerdo i Esquerdo. Ara sabem amb certesa que, home que assenyala amb el dit el pot d'aquest medicament és el doctor Pere Esquerdo. Per cert, una composició que ell no recomanava perquè dubtava de l'eficàcia que el seu fabricant proclamava i criticava la seva manca de bondat terapèutica públicament.
Joaquim Guitert i Fontseré
L'histioriador selvatà Quim Masdeu Guitert, nét d'aquest neuròleg i arqueòleg barceloní que, juntament amb el filantrop Eduard Toda, és artífex de la recuperació arquitectònica i patrimonial del Monestir de Poble, ens ha lliurat unes fotografies inèdites que ens acosten no sols a la història de la medicina catalana sinó també a la vida cultural del primer terç del segle passat, l'anunci d'un Gabinet Electroteràpic, probablement dels primers o testimonis dels diferents actes que es feien a Poblet i les visites que Joaquim Guitert feia acompanyat de Toda i altres personalitats per dirigir la reconstrucció del Monestir.
Segimon Salgot i Baucells
Dies després de publicar les pàgines dedicades a aquest metge dins la Galeria de Metges Catalans, finalment, hem pogut saber com era Segimon Salgot i Baucells, nascut a Centelles i titular del Prat de Llobregat on té una notable importància en la lluita contra el paludisme al Delta del Llobregat malgrat la ferma oposició dels terratinents locals que li comporta haver d'abandonar el Prat el 1909 i aquí se'n perd la seva pista. Els seus estudis són la base de la recerca que emprèn més endavant la Mancomunitat de Catalunya. Posar-li rostre, doncs, és important i això és gràcies a la conservació de les Orles de llicenciats que conserva el Museu d'Història de la Medicina de Catalunya.
Joan Riera i Vaquer
Un dels nostres col·laboradors -el metge anestesista, historiador i col·leccionista- Carles Hervás ens ha regalat el catàleg digital de l'Institut Fisioterapèutic, dirigit pel Dr. Joan Riera Vaquer, obert al principal del número 34 del carrer Pau Claris, cantonada amb Gran Via de les Corts i Diputació, de Barcelona, centre gairebé desconegut avui dia tot i que en la dècada dels anys vint del segle passat era un dels més moderns i ben equipats de la nostra ciutat. Se'ns ha fet arribar també l'anunci que encapçala aquesta actualització.
Candi Agustí i Trilla
La família Agustí Trilla ens ha fet una segona aportació iconogràfica que volem destacar perquè és una mostra de la valoració que es fa de l'aparició d'un familiar a les pàgines de la Galeria de Metges Catalans i, de retruc, a la confiança que dipositen en la nostra feina i en la capacitat de divulgació d'aquest web del CoMB. Aquest cop, hem rebut una caricatura del doctor Candi Agustí i Trilla, feta per l'olotí Josep M Mir i Mas de Xexas, i una fotografia de la Clínica de Dentista que Agustí Trilla obre a Olot.
Suggeriments i participació
Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.