Francesc Canivell i de Vila
Hem tingut notícia de la publicació del llibre 'Nissaga Canivell, de l'Armeria a la Medicina i la Urologia', que ens aporta la història d'aquesta família ripollesa i el seu escut d'armes, reproduït en l'obra a què ens referim, que també presenta una sèrie de làmines de la 'Chirurgie. Frontispice' de Diderot publicada el 1760.
Jordi Perelló i Gilberga
Una actualització única, la que ens ha tramès la doctora Catherine Perelló Scherdel, logopeda i psicòloga que diu "He sentit dir moltes vegades que és una llàstima que el meu pare, el Dr. Perelló, hagués publicat l'article "Teoria muco-ondulatòria de les cordes vocals", el 1962, exclusivament en llengua francesa. Tenint en compte que es tracta d'una teoria molt trencadora per l'època, veritablement, és una mancança que la comunitat internacional de llengua anglesa no hi pugui accedir. He pensat, doncs, que era indispensable traduir-la a l'anglès, perquè els estudiosos de la història de la foniatria coneguin les variables que el van portar a intuir el funcionament de les cordes vocals.
Antoni Anglada i Torras
Un cop més, l'aportació de les famílies posa rostre a algunes figures mèdiques que quan es publica el text biogràfic no es poden il·lustrar. Avui, gràcies a l'aportació de la nissaga d'odontòlegs Anglada, la família Anglada Cantarell, podem incorporar la imatge d'aquest pioner de l'Odontologia que va viure a cavall del segle XIX i XX: Antoni Anglada i Torras
Josep Queraltó i Jorba
Més que una actualització, el que s'ha fet és la revisió i ampliació del text biogràfic inicial d'aquest cirurgià militar de Sant Martí Sarroca, metge reial de Carles III i catedràtic del 'Real Colegio de San Carlos' de Madrid alhora que hem aprofitat per ampliar la bibliografia i l'obra pròpia a més d'incorporar l'hemeroteca.
Oleguer Miró i Borràs
Tot i que es tracta d'una biografia recentment incorporada, gràcies a la feina que fan els companys de l'Arxiu Històric de les Ciències de la Salut 'Siméó Selga i Ubach' del COMB, disposem d'algunes fotografies que inicialment no teníem, joies com aquesta escena d'una sessió quirúrgica que el doctor Oleguer Miró i Borras duu a terme a Manresa c. 1911, una imatge que ens il·lustra una important faceta d'aquest metge de gran prestigi a la Manresa de finals del XIX i principis del XX, activista cultural, publicista i defensor de la llengua i cultura catalanes.
Suggeriments i participació
Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.