Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Arxiu

Josep Antoni Bombí a la Memòria de la Professió

La sisena entrevista de la Memòria de la Professió, és Josep Antoni Bombí Latorre degà de la Facultat de Medicina i president de diverses insitutcions mèdiques de Catalunya.

Miquel Bruguera Cortada a la Memòria de la Professió

L’entrevista al doctor Miquel Bruguera Cortada, un metge de col·legi, és el cinquè lliurament de la Memòria de la Professió.

Una escriptora, un pintor, un historiador i un músic

Rafael Battestini i Pons. Un metge excursionista, digestòleg, experten medicina aeronàutica i de l’esport Carles Enric Torner i Baduell. Un traumatòleg amb una brillant activitat professional, i una particular dedicacióa la cirurgia del peuRomán Alemany i Vall. Un dels capdavanters a Catalunya en l’estudi de les malalties al·lèrgiques respiratòries i les causes que les produeixenJoan Rubió i Roig. Únic expert en histopatologia cutània a Barcelona durant dècades Amàlia Lafuente i Fló. Metgessa de personalitat polièdrica, professora d’universitat, investigadora brillant, escriptora de novel·la negre i mare de famíliaJuan Carlos González Casanova. Un traumatòleg, especialista de les lesions de peu i turmell, amb notable dedicació a la bioèticaCiro Sala Cladera. Figura destacada de l'estomatologia espanyola. Pioner de la cirurgia maxil·lo-facialBartomeu Lartigau i Batllés. Psiquiatre impulsor de l’atenció als malalts psíquics al Sanatori Villablanca a ReusJosep Ramon Armengol Miró. Un endoscopista innovador, brillant docent i metge de malalts, humà i properAntoni March i Salas. Metge otorinolaringòleg prolífic pintor de ManresaRamón Viladot i Pericé. Un traumatòleg convertit en el gran expert de la patologia del peu, gran clínic, hàbil cirurgià i excel·lent mestreJosep Antoni Martí i Mercadal. Pioner a Catalunya de la medicina del treball i un gran coneixedor de la deontologia mèdicaJoan Baró i Seguí. Pioner en l’anestèsia a comarques gironines i valedor de la Fundació Joan BrugueraFrancesc Xavier Farrerons i Co. Al·lergòleg interessat en l’estudi de les malalties al·lèrgiques, tant en el vessant clínic com en l’experimentalMiquel Ferrer i Prats. Metge entregat als seus pacients, tant psiquiàtrics com de capçalera, en la seva tasca com a metge en el dia a dia... i de no poques nitsJoan Tarrús i Bru. Oftalmòleg competent i alcalde al servei de la població de Girona, estimat per pacients i ciutadansJosep Danon Bretos. Metge i historiador, impulsor del Centre de Documentació d'Història de la Medicina de la Fundació UriachCarles Ballús i Pascual. Psiquiatre valorat pels seus companys i alumnes. Director d’un gran departament de psiquiatria a l’Hospital Clínic de BarcelonaAgustí Solé i Xarpell. Metge de poble amb gran impacte socialJordi Soler i Bachs. Metge neuro-psiquiatre i neurofisiòleg, músic, pioner en l’electrònica i creador del primer aparell d’electroencefalografia fabricat a Espanya.

Miguel Ángel Asenjo Sebastián a la Memòria de la Professió

L’entrevista al doctor Miguel Ángel Asenjo és el quart lliurament de la Memòria de la Professió.

Antoni Castells Rodellas a la Memòria de la Professió

L’entrevista al dermatòleg Antoni Castells és el tercer lliurament de la Memòria de la Professió.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.