Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Arxiu

Xavier Carbonell-Estrany, la vuitena entrevista de la Memòria de la Professió

La vuitena entrevista de la Memòria de la Professió és Xavier Carbonell-Estrany especialista en neonatologia des de 1969 i a la Unitat de Cures Intensives Neonatals del Servei de Neonatologia de l'Hospital Clínic-Maternitat de Barcelona, adscrit a l’Institut Clínic de Ginecologia, Obstetrícia i Neonatologia.

Mercè Boada Rovira, la primera metgessa de la Memòria de la Professió

La primera metgessa de la Memòria de la Professió és Mercè Boada Rovira, una de les pioneres del tractament dels pacients amb la men la malaltia d'Alzheimer i una de les fundadores d'Ace Alzheimer Center Barcelona.

Josep Antoni Bombí a la Memòria de la Professió

La sisena entrevista de la Memòria de la Professió, és Josep Antoni Bombí Latorre degà de la Facultat de Medicina i president de diverses insitutcions mèdiques de Catalunya.

Miquel Bruguera Cortada a la Memòria de la Professió

L’entrevista al doctor Miquel Bruguera Cortada, un metge de col·legi, és el cinquè lliurament de la Memòria de la Professió.

Una escriptora, un pintor, un historiador i un músic

Rafael Battestini i Pons. Un metge excursionista, digestòleg, experten medicina aeronàutica i de l’esport Carles Enric Torner i Baduell. Un traumatòleg amb una brillant activitat professional, i una particular dedicacióa la cirurgia del peuRomán Alemany i Vall. Un dels capdavanters a Catalunya en l’estudi de les malalties al·lèrgiques respiratòries i les causes que les produeixenJoan Rubió i Roig. Únic expert en histopatologia cutània a Barcelona durant dècades Amàlia Lafuente i Fló. Metgessa de personalitat polièdrica, professora d’universitat, investigadora brillant, escriptora de novel·la negre i mare de famíliaJuan Carlos González Casanova. Un traumatòleg, especialista de les lesions de peu i turmell, amb notable dedicació a la bioèticaCiro Sala Cladera. Figura destacada de l'estomatologia espanyola. Pioner de la cirurgia maxil·lo-facialBartomeu Lartigau i Batllés. Psiquiatre impulsor de l’atenció als malalts psíquics al Sanatori Villablanca a ReusJosep Ramon Armengol Miró. Un endoscopista innovador, brillant docent i metge de malalts, humà i properAntoni March i Salas. Metge otorinolaringòleg prolífic pintor de ManresaRamón Viladot i Pericé. Un traumatòleg convertit en el gran expert de la patologia del peu, gran clínic, hàbil cirurgià i excel·lent mestreJosep Antoni Martí i Mercadal. Pioner a Catalunya de la medicina del treball i un gran coneixedor de la deontologia mèdicaJoan Baró i Seguí. Pioner en l’anestèsia a comarques gironines i valedor de la Fundació Joan BrugueraFrancesc Xavier Farrerons i Co. Al·lergòleg interessat en l’estudi de les malalties al·lèrgiques, tant en el vessant clínic com en l’experimentalMiquel Ferrer i Prats. Metge entregat als seus pacients, tant psiquiàtrics com de capçalera, en la seva tasca com a metge en el dia a dia... i de no poques nitsJoan Tarrús i Bru. Oftalmòleg competent i alcalde al servei de la població de Girona, estimat per pacients i ciutadansJosep Danon Bretos. Metge i historiador, impulsor del Centre de Documentació d'Història de la Medicina de la Fundació UriachCarles Ballús i Pascual. Psiquiatre valorat pels seus companys i alumnes. Director d’un gran departament de psiquiatria a l’Hospital Clínic de BarcelonaAgustí Solé i Xarpell. Metge de poble amb gran impacte socialJordi Soler i Bachs. Metge neuro-psiquiatre i neurofisiòleg, músic, pioner en l’electrònica i creador del primer aparell d’electroencefalografia fabricat a Espanya.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.