Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Recull de premsa

1000 biografies a la Galeria de Metges Catalans

El Canal YouTube del CoMB informa que la Galeria de Metges Catalans, presentada el 25 d'abril del 2012, ha arribat a les primeres 1.000 biografies mèdiques i ofereix els vídeos de cadascuna de les ponències que van tenir lloc en l'acte de commemoració d'aquesta fita aconseguida l'11 de novembre del 2019:

  1. Presentació i Història de la Galeria de Metges Catalana càrrec del director de la Galeria i expresident del CoMB.
  2. Representació a la Galeria de la medicina catalana dels segles XVII i XVIII, Alfons Zarzoso, director del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya.
  3. Presència a la Galeria dels metges que van participar a la Guerra Civil | Carles Hervàs, patró de la Fundació-Museu d´Història de la Medicina de Catalunya.
  4. Les metgesses de la Galeria de Metges Catalans | Mercè Viger, periodista i editora de la Galeria de Metges Catalans.
  5. Els metges gironins urbans i rurals | Francesc X. de Carreras, metge, historiador i col·laborador de la Galeria de Metges Catalans.
  6. L’apreciació dels familiars dels metges presents a la Galeria de Metges Catalans | Genís Carrasco, metge i Col·laborador de la Galeria de Metges Catalans.
  7. El Dr. Delfí Abella, el metge biografiat número 1000 | Tomàs Pinós, metge i col·laborador de la Galeria de Metges Catalans.
  8. Cloenda a càrrec del president del CoMB, Jaume Padrós.


La biografia del doctor Josep Ruscalleda, a l'Espai del Metge i la Salut Rural

L’Espai del Metge i de la Salut Rural és un espai ubicat al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, i té per objectiu conservar, investigar i difondre el patrimoni material i immaterial relacionat amb l’àmbit de les ciències sanitàries en general i de la salut rural en particular. Per il·lustrar la col·lecció cedida per la família del doctor Josep Ruscalleda s’ha basat en la biografia d’aquest metge dins la Galeria de Metges Catalans.


L'Ajuntament de Montmeló informa l'entra del doctor Cantarell a la Galeria de Metges Catalans

Les Notícies de l'Ajuntament de Montmelo, municipi del Vallès Oriental, informa als seus conciutadans que la galeria de Metges Catalans del Col·legi de Metges de Barcelona ha inclòs unes pàgines biogràfiques dedicades al metge i arqueòleg Ignasi Cantarell i Fontcuberta.


Ràdio Balaguer informa que 'la primera metgessa de Balaguer, Serafina Valls Pla, inclosa a la Galeria de Metges Catalans'

A partir de la informació que el Col·legi de Metges de Barcelona envia a l'Ajuntament de Balaguer, Ràdio Balaguer informa la seva audiència la incorporació de la primera metgessa de Balaguer, Serafina Valls Pla, a la Galeria de Metges Catalans tot recordant no sols és una metgessa pionera que es llicencia el 1928 sinó també que va ser pionera en exercir a l'Àfrica on aconseguir anar-hi després de presentar-se a tres oposicions i guanyar la darrera.


@COMBarcelona anuncia en un Tw l'acte de presentació de les 1000 primeres biografies de la Galeria de Metges Catalans

@COMBarcelona anuncia que el Col·legi de Metges de Barcelona es complau a invitar-vos a l’acte commemoratiu d'arribada a les 1.000 biografies a la Galeria de Metges Catalans. La presentació tindrà lloc el dilluns, dia 11 de novembre de 2019, a les 19.00 hores,a la Sala d’Actes del Col·legi de Metges de Barcelona,Passeig de la Bonanova, 47, 08017 Barcelona. Miquel Bruguera, director de la Unitat d'Estudis Acadèmics, donarà la benvinguda als assistents i presentarà la jo Història de la Galeria de Metges Catalans. Seguidament, intervindran Alfons Zarzoso, historiador del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, Carles Hervàs, patró de la Fundació-Museu d'Història de la Medicina de Catalunya, Mercè Viger, periodista i editora de la Galeria de Metges Catalans, Francesc X de Carreras, metge i col·laborador de la Galeria de MetgesCatalans de Girona, Genís Carrasco i Tomàs Pinós, metges i col·laboradors de la Galeria de Metges Catalans. El president Jaume Padrós s'encarregarà de la cloenda de l'acte a les 20,05 h. 20.05.

 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.