Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Recull de premsa

Bocins d'història: Dr. Riera Vaquer

Ràdio Sant Pol, l'emissora radiofònica de Sant Pol de Mar dedica un dels programes 'Bocins d'Història' al doctor Joan Riera Vaquer. De la mà de la historiadora Cristina Bosch, encarregada de l'Arxiu Municipal de Sant Pol de Mar (AMSPM), es descobreix la vida i la trajectòria d'aquest metge santpolenc reconegut internacionalment i recuperat per a la memòria històrica a través de les pàgines de la Galeria de Metges Catalans. El programa recorda que la tesi doctoral de Riera Vaquer, mereixedora d'una qualificació d'excel·lent, va ser objecte de debat als mitjans científics europeus.


El diari NovaConca.Cat fa un recull dels metges de la Conca de Barberà inclosos a la Galeria

L'escriptor i historiador que col·labora amb el diari digital NovaConca.Cat ha presentat un recull de les personalitats mèdiques que han incloses a la Galeria de Metges Catalans, arran de la darrera incorporació protagonitzada per Hermenegild Carrera i Miró, metge, poeta, novel·lista i autor teatral, un home de la Renaixença i ideòleg del catalanisme de finals del segle XIX, fa una presentació breu d'altres metges conquencs que l'han precedit en la seva entrada a la Galeria: Joaquim Abelló i Roset, Pau Llorach i Malet, Josep Martí i Morera, Marià Mullerat i Soldevila, Carles Nogués i Pedrol i Tomàs Sol i Carbonell, incloent-hi també el barceloni Rafael Battestini i Galup que desenvolupa la seva vida professional a la Conca de Barberà i a Tarragona.

  L'Arxiu Històric de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, cedeix imatges del seu fons a la Galeria

  L'Arxiu Històric de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, que conserva el patrimoni històric del centre hospitalari des de l'antiguitat, ens ha enviat unes imatges per il·lustrar les pàgines biogràfiques del cirurgià traumatòleg Àngel Andreu i Carcolé que va treballar durant molt anys al Servei d'Ortopèdia i Rehabilitació d'aquest Hospital fins arribar a dirigir-lo ja transformat en el Servei de Traumatologia.


  El Col·legi de Metges de Tarragona informa la publicació de la biografia del Dr. Àngel Andreu i Carcolé dins la Galeria de Metges Catalans

  El Col·legi de Metges de Tarragona informa que la Galeria de Metges Catalans ha incorporat el doctor Àngel Andreu i Carcolé, que va ser director del Servei de Traumatologia de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, a més d'un prohom tarragoní en diferents àmbits. Aquestes pàgines han estat possibles, explica el COMT, gràcies a la redacció del text biogràfic que ha preparat el doctor Jaume Benages, president de la filial de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i col·laborador incorporat a la Galeria recentment.


  Ràdio Esparreguera, entrevista el doctor Miquel Bruguera per presentar la Galeria de Metges Catalans

  Amb motiu d'haver inclòs el metge esparreguerí Frederic Tarrida i Castells dins la Galeria de Metges Catalans, Ràdio Esparreguera (RE) ha entrevistat el doctor Miquel Bruguera, coordinador d'aquest web del CoMB, per presentar aquest compromès otorrinolaringòleg que quan acaba la Guerra Civil ha d'exiliar-se a França, primer, i, després, a Mèxic. Durant uns minuts, els periodistes del programa de RE ''Tot el que passa'' s'ha interessat també per la mateixa Galeria de Metges Catalans i, especialment, per la presència d'altres metges esparreguerins il·lustres, qüestió a la qual, Bruguera ha pogut respondre que en total, actualment, n'hi ha sis: Josep Castellví i Vila, | Manuel Codorniu i Ferreras | Antoni Corbella i Fondebila | Marià Ribas i Elias |Jose Rives i Mayor i Frederic Tarrida i Castells

   

  Suggeriments i participació

  Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
  Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.