Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Recull de premsa

Galeria de Metges Catalans, un web sobre la memòria de la professió

Miquel Bruguera, coordinador de la Galeria de Metges, fa balanç del primer any de funcionament d'aquest web del Col·legi de Metges de Barcelona i explica que tots els metges i metgesses que hi hem inclòs fins ara i els que hi anirem incloent en el futur han gaudit del respecte dels seus coetanis i de prestigi social. Alguns d’ells l’han conservat fins avui, molts anys després de la seva mort. Altres, en canvi, han passat a l’oblit, malgrat que moltes de les seves accions hagin transcendit el temps que van viure... Informe Anual 2012 | CoMB

Marti Casals, biografia d'un metge exemplar i singular

Segons Informa Radio Sant Feliu El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha editat, en la Galeria de Metges Catalans del seu web, una biografia de l’eminent metge guixolenc Martí Casals Echegaray (Mendoza, 1902 – Barcelona, 1983), al qual denomina com a “metge rural de la Vall d’Aro, dedicat a la cura i estudi del malalt”. Casals, immortalitzat al Monestir mitjançant els estris, mobiliari, indumentària, fórmules i, fins i tot, la moto i la bicicleta que utilitzava en els seus desplaçaments des del carrer Maragall fins als masos i altres destins, va destacar per la seva professionalitat i per la seva humanitat.

El Ridaura. Actualitat Digital, 28/10/2012

EL DOCTOR BARTOMEU FABRÉS A LA GALERIA DE METGES CATALANS. Setembre 2012

El Centre d'Història de Gava. Arxiu Municipal i la publicació El Bruguers informen que el Col·legi de Metges de Catalunya compta amb la Galeria de Metges Catalans, un espai web a través del qual es pretén divulgar les figures mèdiques que han destacat al llarg de la nostra història i alhora donar a conèixer la seva contribució professional, política o social I destaca la figura del doctor Bartomeu Fabrés Anglada, que va fer de metge a Gavà a més d'exercir alguns càrrecs polítics inclòs el d'alcalde.

EL DR. ANTONI PUJADAS I MAYANS, FUNDADOR DEL MANICOMIO DE SAN BAUDILIO DE LLOBREGAT, YA FIGURA EN LA GALERÍA DE MÉDICOS CATALANES , EN LA PÁGINA WEB DEL COL.LEGI OFICIAL DE METGES DE BARCELONA

Con motivo de cumplirse el pasado mes de agosto el bicentenario del nacimiento del Dr. Antoni Pujadas i Mayans (Igualada, 1812 - Barcelona, 1881), el Col.legi Oficial de Metges de Barcelona acordó, en los primeros días del presente año, dedicar el 2012: Any Dr. Antoni Pujadas i Mayans, con el objeto de dedicar una especial atención al nacimiento de la Psiquiatría catalana. El Dr. Pujadas fue fundador, propietario y director del 'Instituto Manicómico de San Baudilio de Llobregat' (1853 - 1881).

Entre los diferentes actos que se han venido celebrado hasta la fecha en su memoria, por aquel motivo, y que he ofrecido puntual y cumplida información a través de mis distintos blogs, cúmpleme informar aquí y ahora que, con fecha del día de hoy, el Dr. Antoni Pujadas i Mayans figura en la Galeria de Metges Catalans de la página web del Col.legi Oficial de Metges de Barcelona.

El PULSÓMETRO de DM valora positivament la iniciativa del COMB en posar en marxa la Galeria de Metges Catalans

Miquel bruguera

Expresidente y director de la Unidad de Estudios Académicosdel Colegio Oficial de Médicos de Barcelona. Bruguera ha promovido la nueva webde la corporación Galeria de Médicos Catalanes con la que quiere dar a conocerquiénes fueron y que hicieron muchos facultativos que contribuyeron al progresodel conocimiento médico y a la mejora de la salud de sus conciudadanos.


El Pulsómetro, Diario Médico, 26/04/2012

 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.