Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Recull de premsa

El 'Blood Group History' destaca la figura del metge català Duran Jordà

En el seu compte de Facebook, aquest grup fundat l'any 2011 i pertanyent al 'The History of Blood Groups and Transfusion' publica l'enllaç a les pàgines biogràfiques del metge català, Francesc Duran i Jordà, creador del primer mètode de conservació de la sang per transfondre-la, que fa servir durant la Guerra Civil espanyola i, després quan s'exilia a Anglaterra, també a la Segona Guerra Mundial.


Presenten un web de metges de prestigi

El Col·legi de Metges de Girona va presentar ahir a la seu de la Generalitat de Girona Galeria de metges catalans, un web creat pel Col·legi de Metges de Barcelona que recull una selecció de 50 metges de prestigi de tota la història, sobretot de finals del segle XIX, i es va destacar la contribució gironina.

La història dels metges gironins, a la xarxa

El Diari de Girona informa que, a la seu de la Generalitat a Girona, es presenta la contribució gironina a la Galeria dels Metges Catalans un portal que recopila els personatges que han marcat la medicina catalana i que, malgrat que el gruix de personatges recopilats és del segle XX, el ventall històric és molt ampli: hi ha metges de l’edat mitjana, com Arnau de Vilanova, i d’altres, com el cassanenc d’origen ganxó, Josep Ruscalleda, mort el 2013. Altres metges gironins que apareixen són, entre d'altres, Josep Ametller, Francesca Casaponsa, Francesc Terrades, Laureà Dalmau, Salvi Gafarot, Martí Casals, Francesc Campderà, etc...

Médicos homeópatas en la Galería de Médicos Catalanes

La homeopatía es una doctrina médica que tuvo su época dorada en la Barcelona del siglo XIX (...) En este artículo se revisan los aspectos biográficos más destacados de los homeópatas de mayor prestigio de Cataluña que han sido incorporados en la Galería de Médicos Catalanes: Joaquim Hysern i Molleras, Joan Sanllehy i Metges, Salvi Almató i Ribera, Claudi Tricaz i Arnillas, Joan Solé i Pla, Enric Peiró i Rando, Modest Furest i Roca y Miquel Ramis i Matas.

El Dr. Joan Sanllehy i Metges a la Galeria de Metges Catalans del COMB

L'Acadèmia Mèdico Homeopàtica de Barcelona destaca que el Dr. Joan Sanllehy i Metges, introductor de l’Homeopatia a Catalunya i primer president de l’AMHB, ja forma part de la Galeria de Metges Catalans en el web creat pel Col·legi de Metges de Barcelona per donar a conèixer una mica més les figures de la Medicina Catalana al llarg de la nostra història. Informa, també, que això ha estat possible gràcies a la col·laboració de les dues institucions.

 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.