Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Recull de premsa

La Galeria de Metges Catalans, notícia de portada al web del Col·legi de Metges de Girona

El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) destaca la Galeria de Metges Catalans com el web que “aspira a modificar el concepte que la fama és efímera i vol facilitar el coneixement de qui eren i què van fer molts metges que van contribuir en vida al progrés del saber mèdic i a la millora de la salut dels seus conciutadans”. El COMG convida a conèixer els gairebé 600 metges catalans il·lustres que la Galeria conté actualment i, especialment, la vuitantena de metges i metgesses de Girona entre els qual hi són, per citar alguns pioners: Antic Roca, un dels metges més antics dels què es té notícia, o Trinitat Sais, una de les primeres metgesses.

Francesc Xavier de Benavent i Camon, destacat a Google+

El metge Albert Espín ha publicat al seu compte Google+ aquesta personalitat mèdica destacada del darrer terç del segle XIX i primer del XX, especialment dedicat a la pràctica de l'Homeopatia. El doctor Francesc Xavier de Benavent i Camon s'ha retrobat amb el seu avantpassat a les pàgines de biografies il·lustrades de la Galeria de Metges Catalans.

MC: Els expresidents del sindicat Hermenegild Puig i Lluís Masferrer entren a la galeria de metges catalans il·lustres

Les figures dels doctors Hermenegild Puig (Albons, 1860 - Barcelona, 1941), un dels fundadors i primer president del Sindicat de Metges de Catalunya (SMC), i Lluís Masferrer (Barcelona, 1948-2004), primer president de l’actual Metges de Catalunya (MC), han ingressat a la “Galeria de Metges Catalans”, el lloc web de biografies mèdiques il·lustrades creat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), amb l’objectiu de donar a conèixer els facultatius que han destacat al llarg de la història i, alhora, retre’ls homenatge.

La Galeria de Metges Catalans, una raó de pes per redescobrir la figura il·lustre del metge Josep Masdevall quan es proposa donar el seu nom al nou CAP

Un any després depublicar-se la biografia breu d'aquest metge de Figueres, a la capital de l’Empordàes proposa que el nou CAP de Figueres porti el seu nom.


El psiquiatre Didac Parellada, al Blog de Joan Vendrell

La Galeria de Metges Catalans, es una web de biografías médicas ilustradas, creada por el Col.legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), con la finalidad de dar a conocer a los médicos de ambos sexos que han destacado a lo largo de la historia, al tiempo que con ello se les rinde el merecido homenaje de la profesión.

 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.