Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Arxiu

METGESSES EN LA CIÈNCIA

L'11 de febrer és el Dia internacional de la Dona i la Nena en la Ciència i la Tecnologia. L’Assemblea General de les Nacions Unides va establir aquest dia per reivindicar la contribució de les dones en aquests àmbits.

La Galeria de Metges Catalans ens sumem a aquesta celebració mostrant algunes de les metgesses de Catalunya, que han estudiat i fet carrera de l’exercici en la professió mèdica, tant en la seva vessant clínica com en la recerca. Trobem a les primeres dones que van lluitar per poder estudiar la carrera de medicina a finals del segle XIX i les que s’han dedicat a la recerca biomèdica. Dones pioneres que són referents per a les estudiants de les facultats medicina actuals, on cada dia en són més.

Actualment tenim quaranta-quatre metgesses, i dues pendents, penjades a la nostra pàgina web, cinc d'elles van dedicar-se a la cura de les persones durant l'edat mitjana i moderna, sis van ser les primeres dones a estudiar medicina al segle XIX. La majoria van treballar com a metgesses durant el segle XX i les més actuals han exercit fins al segle XXI i malauradament algunes han mort de manera prematura.

Aquí mostrem els seus retrats, però podeu accedir a tots els noms i a les seves biografies en el menú que apareix a l'esquerra de l'apartat Galeria, escollint en menú desplegable gènere es pot veure el llistat.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.