Biografia
Fill de Pere González Juan, farmacèutic mallorquí que va dirigir el Laboratori Municipal de Microbiologia, acaba el batxillerat a Mallorca el 1939 per, tot seguit, fer la carrera de Medicina a la Universitat de Barcelona on es llicencia el 1944.
Ingressa a la càtedra d’Higiene de la Facultat de Medicina com a professor ajudant de classes pràctiques el 1947 i exercirà fins al 1958, any en què és nomenat professor adjunt interí del catedràtic Justo Covaleda. El 1960, guanya l’oposició a la càtedra d’Higiene i Sanitat i Microbiologia i Parasitologia de la Universitat de Saragossa on treballa fins al 1965, moment en què pot obtenir el trasllat la de Barcelona en quedar vacant la càtedra de Covaleda quan mor.
L'any 1960, González Fusté és distingit per l'Ajuntament de Barcelona amb el Premi Jaume Ferran pel seu treball Investigaciones epidemilógicas sobre la poliomielitis en Barcelona. El 1972, Francesc González Fusté és nomenat cap del servei de Medicina Preventiva i Salut Pública de l’Hospital Clínic de Barcelona, el primer en un hospital de l’estat espanyol, càrrec que ocupa fins a la seva jubilació el 1989. Abans, també, ha ingressat com a membre del cos de Sanitat Nacional, arribant a la categoria de Cap de Departament de l’Institut Municipal d’Higiene.
Director de més d'una desena de tesis doctorals, el 1949, González Fusté es doctora a la Universitat Central de Madrid amb la tesi Estructura antigénica del colibacilo, treball que l'any següent obté el Premi de la Fundación San Nicolás, que atorga la Reial Acadèmia Nacional de Medicina madrilenya. Aquest mateix any 1950, és un dels soscis fundadors de la Societat de Salut Pública de Catalunya i Balears i membre de la seva junta des del 1955 fins a esdevenir president durant el bienni 1968-1970. És, també, president de l’Associació de Microbiologia i Medicina Preventiva de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (ACMCB) del 1969 al 1970.
I encara l'any 1950, és elegit acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC) com a premi al seu treball Gimbernat. Després, el 1972, González Fusté és elegit acadèmic numerari de la RAMC on ingressa dos anys després llegint el discurs Epidemiología y profilaxis de la hepatitis vírica, que respon Pere Domingo Sanjuan. El 1994, passa a ser acadèmic emèrit de la RAMC en traslladar la seva residència al Port d’Andratx on hi ha estiuejat amb la seva família cada any.
Persona oberta, acollidora i justa, té tres filles, les tres metgesses.
MAAS