Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Estudia medicina a la Universitat de Barcelona, després d’haver estudiat el batxillerat als jesuïtes de Sarrià. És company de curs, durant la carrera, de Ramon Viladot Pericé, reconegut especialista de la patologia del peu i del turmell. Tots dos estudien plegats i comencen a treballar el mateix any, just quan acaben la carrera, amb el germà gran de Ramon, el traumatòleg Antoni Viladot Pericé. Antoni Viladot havia estat nomenat cap del Servei de Cirurgia de l’Aparell Locomotor a l’Hospital Sant Rafael de Barcelona.

Es llicencia a la facultat de medicina de Barcelona el 1968 i obté el títol d’especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia, el 1971. Quan el Dr. Antoni Viladot comença a fer els cursos de malalties dels peus, assumeix la funció de secretari, lloc que manté durant molts anys. El Dr. González Casanova arriba a ocupar el càrrec de cap clínic del Servei de Cirurgia de l’Hospital Sant Rafael i l’exerceix durant més de trenta anys, fins a la seva jubilació, el 2008. Malgrat que realitza intervencions de tot tipus, allò que més tracta són les patologies del peu i turmell.

A més, treballa com a cap del Servei de Traumatologia de l’Hospital de Sant Llorenç de Viladecans de 1974 a 1978. A la Mútua Patronal de Accidentes de Trabajo n. 31 de Vilafranca del Penedès primer com a cap de traumatologia, ortopèdia i rehabilitació i després com a director mèdic de 1976 a 1982. I també és traumatòleg de la Fundació Catalana Síndrome de Down.

La seva dedicació a la patologia dels peus i turmells és reconeguda pels seus companys traumatòlegs, que l’escullen president de la Sociedad Española de Medicina y Cirugía del Pie y Tobillo (SEMCPT) durant el període de 2000 a 2002, també és membre d’honor de la Societat Francesa de Cirurgia i Medicina del Peu.

Participa en els congressos de l’especialitat en diverses ciutats d’Espanya i Europa, el primer dels quals és a Sant Sebastià, el 1969. També participa en congressos llatinoamericans a Hondures, Veneçuela i Argentina.

Al llarg de la seva carrera sempre té interès per l’ètica i la deontologia. És membre de la Comissió Deontològica del Col·legi de Metges de 1991 a 2001, fa el Màster en Bioètica de la Universitat Ramón Llull de Barcelona el 2003, i és president del comitè d’ètica assistencial de l’Hospital Sant Rafael de 2006 a 2009.

El Dr. González Casanova és un metge humanista, que té interès per molts aspectes de la professió, com la història, centrada en els homes famosos amb patologia del peu. Aquest és el tema del llibre que escriu a dues mans amb el seu amic Ramon Viladot, titulat “Notas con buen pie y otros relatos”.

També tenia aficions de caràcter no mèdic, com la de col·leccionista d’àngels, de soldats de plom, i de moltes altres coses. Era aficionat a les manualitats i a les titelles. Casat amb Irene Garcia Torrent tenen tres fills i vuit nets.

MBC