Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Neix a Torreblanca, comarca de la Plana Alta de Castelló, el 31 de març de 1877. Els seus pares són Manuel Garcia Majordom, oriünd de Tivenys, al Baix Ebre, i Dolors Vilaplana Pitarch, de Torreblanca. Fa la carrera de Medicina a la Universitat de Barcelona durant el període del 1894 al 1901, llicenciant-se amb notes excel·lents.

Interessat per la pràctica esportiva, Benjamí Garcia Vilaplana s’examina per fer de professor de gimnàstica a la Universitat Central de Madrid el mes d’octubre del 1904. Uns mesos més tard, el gener del 1905, aconsegueix una plaça de professor al Gimnàs Higiènic Municipal d’Alcoi.

Garcia Vilaplana només s’està un any a Alcoi . El 1906, arriba a Olesa, municipi on exercirà de metge de capçalera durant gairebé un quart de segle comptant amb la satisfacció dels nombrosos veïns que atén. El 1907, es casa amb l’olesana Rosa Milà i Barba. El matrimoni té quatre fills que, posteriorment, adopten el cognom Garcia-Milà: Àngel, Francesc, Benjamí i Balbina.

Home compromès amb les necessitats de la vila, Benjamí Garcia Vilaplana forma part de la Junta Municipal de Sanitat i, també, és jutge de pau d’Olesa de Montserrat durant alguns anys.

Mor sobtadament a Olesa el 31 de gener del 1929.

AMHC