Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Neix a la casa modernista de la Rambla Sant Ferran d’Igualada, fill del metge Francesc Botet i Pallarès i nét del, també metge, Francesc Casadesús i Bas. Estudia a l’Escola Pia d’Igualada i es llicencia en Medicina a la Universitat de Barcelona el 1957. S’especialitza en Cirurgia l i Traumatolgia a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i es trasllada a Igualada on exercirà tota la seva vida.

S’incorpora com a adjunt del doctor Joan Solà i Suris a l’Hospital Comarcal d’Igualada (HCI) on, també, hi treballa el pare. El 1965, Francesc Botet i Casadesús és nomenat cap d’Urgències i, per primera vegada, l’Hospital té unes emergències operatives les 24 hores tots els dies de l’any. A principis dels 70, obté en propietat les places de Cirurgia i Traumatologia del Insalud. Poc després, amb la jubilació del doctor Solà, assumeix el càrrec de cap del Servei de Cirurgia de l’HCI. Un dels seus molts encerts al capdavant d’aquest Servei és saber-se envoltar d’un grup de cirurgians ben capacitats

L'any 1968 s’inaugura l’Escola d’Infermeria d’Igualada, un altre dels projectes que Francesc Botet i Casadesús impulsa donant formació i sortida professional a moltes igualadines.

A principis dels 80, la junta de govern de l’HCI demana a Francesc Botet que assumeixi la direcció mèdica de l’Hospital. L’única condició que posa és no haver de renunciar a la direcció del Servei de Cirurgia ni a la seva activitat assistencial. Sota la seva direcció s’incoprporen nous serveis com la UCI i s’aconsegueix el concert amb l’Institut Català de la Salut que assegura la viabilitat econòmica del centre.

El doctor Botet Casadesús té 2 fills, la Meritxell i el Xavier. Aquest darrer esdevindrà, també, cirurgià i mantindrà oberta la consulta familiar a la Rambla Sant Ferran.

A la Creu Roja, l’any 1966, Francesc Botet Casadesús relleva el seu pare com a president de l’Assemblea Local d’Igualada i conserva el càrrec fins a la seva mort el 1995. Ell dóna un important impuls a l’entitat. El seu concepte és que la Creu Roja ha d’arribar allà on l’Estat no arriba i cobrir les mancances governamentals, especialment, en l’atenció d’infants i de la gent gran. L’any 1974, es funda a Igualada la primera Escola de Socorrisme de la Creu Roja de tota Espanya. L’any 1983, s’inaugura el nou edifici de la Creu Roja a Igualada, culminació d’un gran esforç dut a terme per tota la gent de l’entitat liderada pel Dr. Botet. El 1989, es posa en marxa l’Àrea de Benestar Social i, posteriorment, es crea la figura tècnica del coordinador, dues innovacions que acabaran adoptant moltes altres Assemblees. L’any 1975, en reconeixement a la seva tasca, Francesc Botet i Casadesús és nomenat vicepresident de l’Assemblea Provincial de Creu Roja de Barcelona

Francesc Botet té com a grans passions la seva família, la Cirurgia, la Creu Roja i l’esport. Com el seu pare, col·labora desinteressadament amb totes les institucions igualadines i anoienques que li ho demanen. És metge de l’Igualada Hoquei Club, del Futbol Club Igualada i de la Unió Cilcista Igualadina. Signa les fitxes federatives de desenes d’esportistes. A la seva mort, la Unió Esportiva Montserrat afegirà el seu nom al torneig de futbol Ciutat d’Igualada, impulsat 16 anys abans en honor del seu pare, el Dr. Botet Pallarès, i celebrat fins a dia d’avui com a “Memorial Drs. Botet”. És distingit, també, amb la Medalla d’Or de la Creu Roja.

El Dr. Botet va ser un excel·lent professional, un metge d'una enorme qualitat humana i una gran persona, molt enyorada des del dia de la seva mort prematura a causa d'una neoplàsia de pulmó l'any 1995. Algú va dir que havia estat un líder sense enemics i, veritablement, és una definició que li escau d’allò més.

XB