Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Fill d’una família de la burgesia catalana relacionada amb el món tèxtil, propietària de les Indústries Riva de Sant Hipòlit de Voltregà. Directament vinculats al món del futbol com a fundadors del RCD Espanyol de Barcelona i propietaris de la finca a la carretera de Sarrià on, anys després i durant dècades, es construeix el seu Estadi. Des de petit, estudia als jesuïtes fins que ingressa a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Recent llicenciat, se’n va a Hamburg per fer una estada de formació complementària al Bernhard-Nocht Institut für Tropenmedizin.

L’any 1941, es doctora per la Universitat Complutense de Madrid amb la tesi sobre el Latirismo, aportant dos estudis necròpsics que dupliquen l’estadística mundial d’aquell moment. Del 1940 al 1941, s’inicia en Neurologia com assistent del professor Belarmino Rodríguez Arias al Institut Neurològic Municipal de Barcelona i, el curs següent, esdevé becari del Consejo Superior de Investigaciones Científicas de Madrid, on es forma com a neuropatòleg al costat del professor Fernández de Castro i en Psiquiatria al Servicio de Neuropsiquiatria que dirigeix Juan José López Ibor a l’Hospital Provincial de Madrid. L’any 1944, s’incorpora com a professor ajudant i neuròleg consultor del Servei de Patologia Mèdica del professor Joan Gibert Queraltó i com a Neuropatòleg del Servei de Neurocirurgia que dirigeix el doctor Adolfo Ley Gracia a l’Hospital Clínic de Barcelona. El 1947, se’n va als Estats Units per ampliar estudis a l’Institut de Neurologia de Chicago amb el professor Percival Bailey.

És cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Clínic de Barcelona des del 1972 fins a la seva jubilació l’any 1981. Abans, el 1968, és nomenat director de la Escola Nacional de Neurologia, on es formen bona part dels neuròlegs. Presideix la Sociedad Española de Neurología del 1965 al 1969. L’any 1973, forma part del comitè organitzador del X Congrés Mundial de Neurologia de Barcelona. Les societats de Neurologia francesa i britànica el distingeixen com a membre honorari.

COL