Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Albert Grañena es llicencia en medicina a la Universitat de Barcelona, el 1969. Obté el títol de doctor el 1977, amb premi extraordinari, i s’especialitza en medicina interna i en hematologia i hemoteràpia. Té activitats docents a la Càtedra de Patologia Mèdica del professor Ciril Rozman des de 1972, aconsegueix la categoria de professor titular de la Universitat de Barcelona.

Porta a terme las seva activitat assistencial al Servei d’Hematologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i, més tard, en el Servei d‘Hematologia Clínica de l’Hospital Duran i Reynals.

La seva activitat de recerca se centra en el tractament de les leucèmies agudes i en el dels pacients immunocompromesos i granulocitopènics infectats, així com en el trasplantament de moll de l’os.

Fa diverses estades al Fred Hutchinson Cancer Research Center de Seatle (Washington, Estats Units d‘Amèrica), en un principi per l’entrenament en la tècnica del trasplantament del moll de l’os i després com a visiting doctor. Fruit de l’experiència adquirida en aquest camp, sempre fou un professional de referència en el nostre país per a la introducció de noves metodologies de trasplantament i avenços terapèutics relacionats.

El 1991 entra a formar part de la Fundació Josep Carreras i el 1995 participa en la creació del grup espanyol de trasplantament de cèl·lules mare (GETH), del qual és el primer president elegit durant el període 1997 a 1999. Participa en el desenvolupament del registre espanyol de donants no relacionats i en la creació d’un banc de cordó sanguini.

En la fundació, participa en la posada en marxa del Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) i col·labora intensament en totes les activitats científiques organitzades per la Fundació Josep Carreras.

Director del curs de postgrau sobre hematologia, a la Universitat Menéndez Pelayo (1990-1991). Ha donat unes 300 conferències en congressos nacionals, 236 conferències i classes magistrals a congressos internacionals, ha col·laborat com coautor en 26, director de 12 tesis doctorals a la Universitat de Barcelona, Premi DuPont de la Ciència el 1999. International Scientist of the Year per la Universitat de Cambridge, l’any 2003, i professor convidat per les universitats de Beijing, Xian i Shanghai el 1989.

Enamorat del mar, tenia un extraordinari sentit de l’humor i una gran simpatia que el convertia en el centre de totes les reunions i un estímul de lluita i desig de viure per als seus pacients.

MBC