Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Ramón Viladot era el germà petit d’Antoni Viladot, que va convertir la patologia del peu en una especialitat pròpia, tant pels coneixements necessaris per exercir-la, com per la capacitat per resoldre els problemes mèdics que plantejava.

Nascut a Barcelona, fa el batxillerat al col·legi dels jesuïtes del carrer Casp. Estudia medicina a la Facultat de Barcelona, graduant-se l’any 1968. Llegeix la tesi doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) sobre el “Pie zambo congénito. Bases anatomo-patológicas de su tratamiento”. El 1971 obté el títol d’especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia.

Desenvolupa la seva activitat professional al Servei de Cirurgia de l’Aparell Locomotor de l’Hospital de Sant de Rafael, on el seu germà Antoni que era el cap del servei. Allà, els dos germans i l’íntim amic del Ramon, el Dr. Juan Carlos González Casanova, creen l’escola de Sant Rafael. El 1988 es converteix en el cap de servei de l’hospital, que exercirà fins al 2007. Abans havia estat a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa i a l’Hospital Comarcal de Martorell.

El servei que dirigeix és un lloc on venen metges de tots els països per aprendre la cirurgia del peu, com també hi anaven quan era cap del servei el seu germà Antoni Viladot.

Participa activament en la Societat Espanyola de Medicina i Cirurgia de peu i turmell i també de la catalana. També ha estat el president del Col·legi Internacional de Podologia.

Viatger infatigable, assisteix i participa en els congressos de les societats nacionals i de països llatinoamericans. Contribueix a fundar la International Federation of Foot and ankle Societies.

Ramon Viladot és coneixedor de tot allò relacionat amb el peu i el calçat, no únicament la patologia. Interessat en els aspectes històrics i tècnics és un conferenciant rigorós i amè. També un polemista brillant i molt actiu en tots els congressos en els quals va participar.

Codirigeix amb el seu germà 25 cursos sobre “Malalties dels peus”, curs d’àmbit internacional, en el qual participen experts internacionals, i és un requisit necessari per poder exercir aquesta part de l’ortopèdia.

MBC