Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Fill del Dr. Joaquim Montañà, metge de l’Esquirol (actualment Santa Maria del Corcó) i Antònia Morató. Estudia medicina a la Universitat de Barcelona, on es llicencia l’any 1962. Les visites acompanyant al seu pare per masos i llogarets li desvetlla la vocació. Acabada la carrera i l’especialitat en radiologia s’incorpora a la Clínica de l’Aliança de Vic com a radiòleg i més tard guanya en concurs per una plaça de radiologia a l’ambulatori de la Seguretat Social de Vic. També fa de radiòleg en l’àmbit privat en la seva consulta del carrer Sant Antoni de Vic.

Va exercir com a metge d’empresa de diferents companyies de les comarques d’Osona i del Ripollès, entre les que poden esmentar Girbau, La Piara i Soler i Palau.

Des de l’inici del seu exercici professional es vincula amb la delegació d’Osona del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), col·labora amb el seu president el Dr. Josep M. Arimany Ridaura a la creació de l’Escola d’ATS de Vic, que podem considerar que, juntament amb l’Escola de Mestres, va ser l’embrió per la creació després de la Universitat de Vic.

Va ser president de la delegació d’Osona del CoMB des de l’any 1976 fins a 1986, i amb posterioritat a aquesta data va ser un membre col·legial molt actiu, participant com a compromissari, metge de la secció sènior i de l’assegurança lliure.

Com a president de la delegació va crear i instaurar els Premis de Sanitat d’Osona, que han arribat fins a la 39è edició i ha constituït un element d’estímul als metges de la comarca per participar en la recerca biomèdica.

Va intervenir com a conseller del seu cosí Ramon Montañà i Salvans primer alcalde de Vic després del restabliment de la democràcia, en el desplegament sanitari de la comarca.

A més de la medicina i la política, el Dr. Montañà era un home sociable, amb molts amics, partidari de les sortides al camp i a pescar en els rius del Pirineu.

Casat amb la manlleuenca Montse Rifà Pujol va tenir quatre fills, Jordi, David, Vevi i Alex.

JAM