Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Estudia medicina a la Universitat de Barcelona, on es gradua el 1967. Durant la carrera és alumna interna per oposició de la càtedra del professor Máximo Soriano de l’Hospital Clínic.

Un cop obté el títol entra com a metge ajudant al Laboratori Central de Bioquímica de l’Hospital Clínic, que dirigeix el professor August Corominas Vilardell. Al cap d’un any deixa l’Hospital Clínic i passa al servei de Bioquímica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que dirigeix el Dr. M. Salazar. El 1971 torna a canviar d’Hospital i s’integra en el Servei de Bioquímica de l’Hospital de la Vall d’Hebron, dirigit pel Dr. Simon Schwartz Riera. L’any 1972 obté el títol d’especialista en anàlisis clíniques i dos anys més tard aconsegueix la plaça de cap de secció del Servei d’Immunologia del mateix departament.

L’any 1981 torna a l’Hospital Clínic al Servei d’Immunologia que dirigeix el Dr. Jordi Vives Puiggrós, amb el càrrec de cap de secció, lloc que manté fins a la seva jubilació el 2013.

Forma part de la primera junta directiva de la Sociedad Española de Inmunología el 1975. Durant el període de 1988 a 1992 va ser presidenta de la Societat Catalana d’Immunologia. Junt amb el Dr. Jordi Vives funda la revista Immunologia de la qual és redactora en cap de 1988 fins a 1994.

Membre de la Comisión Nacional de l’especialidad de Immunologia del Ministeri d’Educació i Ciència de 1978 fins a 1985.

La Dra. Gallart va ser un dels pilars de la introducció i la consolidació de la immunologia com a especialitat mèdica independent. Al mateix temps va ser un referent per a successives generacions d’immunòlegs del nostre país. Directora de quinze tesis doctorals, va desenvolupar una important activitat de recerca, participant en nombrosos projectes finançats, en la majoria dels quals era la investigadora principal. Gallart va treballar molt en el camp de la infecció pel Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH) en col·laboració amb els investigadors Josep Maria Gatell i Felipe García, especialment en el desenvolupament de la vacuna terapèutica. Vacuna que va aconseguir reduir un 90% la càrrega viral en la sang, el 2013.

Va ser professora ajudant en el Departament de Bioquímica i després d’immunologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Finalment fou professora col·laboradora d’immunologia de la Universitat de Barcelona. El 1990 va ser escollida acadèmica corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. L’any 2011 va rebre el premi a l’Excel·lència Professional atorgada pel Col·legi de Metges de Barcelona.

Tomàs Pumarola