Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Fill del metge de Sarrià Ramon Batlle Prat i Juana Miquelerena Pujol. Té dos germans metges, un d’ells bessó, de nom Ramon, i un de més jove, de nom Josep Maria, nascut el 1894. En Josep Maria va ser capità metge de l’Exèrcit de l’Ebre i membre de la junta de la secció comarcal de Barcelona del Sindicat de Metges de Catalunya, representant del Districte III.

Batlle acaba el batxillerat a Barcelona el 1904 i es llicencia en medicina per la Universitat de Barcelona el 1911.Fou metge de capçalera i també alcalde a la vila de Sarrià, quan encara era un poble. Aquesta població d’origen sobretot rural, durant els segles XVI i XVII es va anar transformant en una societat urbana de menestrals i artesans amb la proliferació de torres i xalets d'estiueig. El 1921 es va agregar a la ciutat de Barcelona, malgrat l'oposició dels sarrianencs. Rafael Batlle va ser el darrer alcalde de la vila de 1918 a 1922.

Després de l’absorció de Sarrià, Batlle és metge municipal i segueix en la política com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona. El 1931 és candidat a les eleccions pel partit d’Acció Catalana Republicana.

El 1939, acabada la Guerra Civil és depurat pel Col·legi de Metge de Barcelona i és sancionat per haver-se presentat a les eleccions de 1931 amb una “Amonestación i inhabilitación durante un año para ocupar cargos directivos o de confianza en la organización o corporaciones de índole médica o sanitaria”. Passada la sanció va seguir sent metge a Sarrià, com a personal mèdic de l’Ajuntament de Barcelona, fins a 1952.

Mor el 1954 i aquest mateix any se li dedica un carrer amb el seu nom al barri de Les Tres Torres del districte de Sarrià-Sant Gervasi.

MBC