Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Galeria de metges

Biografia

Es gradua en medicina a la Universitat de Barcelona el 1976. Des del temps d'estudiant, Josep Font i Franco és deixeble del doctor Joan Vivancos, cap de servei de Medicina Interna de l’Hospital Clínic. Aviat, s’interessa per l’estudi de les malalties autoimmunes fins a convertir-se en un expert reconegut internacionalment. Especialment, a partir del 1996, després de la seva estada a la Lupus Research Unit del St. Thomas’ Hospital de Londres.

L’any 2002, és nomenat director del Servei de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de l’Hospital Clínic de Barcelona, unitat pionera a Europa que es dedica a l’assistència de malalts, la recerca i la docència en aquest camp de la medicina i que, pocs anys més tard de la seva creació, es converteix en centre de referència nacional i internacional a l’hora de constituir unitats similars a d’altres hospitals d’Europa i Amèrica.

L’obra escrita del Dr. Font i els seus col·laboradors és prodigiosa amb més de 500 publicacions, entre les quals s’hi troben articles seminals com la caracterització de la nefropatia silent del lupus, l’evolució a llarg termini del lupus i les variants catastròfiques de la síndrome antifosfolípida primària.

Membre actiu de nombroses organitzacions mèdiques i company exemplar, Josep Font i Franco és un metge estimat tant pels seus col·laboradors i deixebles com pels pacients.

Als 53 anys d’edat, mor d’un càncer de pàncrees que ell mateix s’ha diagnosticat 3 mesos abans tot i que la malaltia no li impedeix continuar el seu treball habitual fins a 5 dies abans de morir. El Laboratori d’Autoimmunitat de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), inaugurat poc abans de la seva mort, actualment i en homenatge seu, s’anomena “Josep Font”.

MBC