Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Galeria de metges

Biografia

És un dels estudiants més brillants de la Facultat de Medicina de València on, després de ser alumne intern per oposició de la càtedra d’Anatomia i amb matrícules d’honor en totes les assignatures, és llicència amb nota d’excel·lent i premi d’extraordinari el 1923. Mesos després i seguint la seva promesa de família catalana, decideix establir-se professionalment a Barcelona on es col·legia el 18 d’abril del 1924. Inicialment, exerceix de metge al propi consultori privat que obre i, l’estiu del 1925, Francesc Lloret Gil fa una estada a l’Hospital Clínic al Servei de Ginecologia del professor Mateu Bonafonte. Dos anys després, obté el títol d’Inspector Municipal de Sanitat.

L’any 1928, comença a treballar al Servei de Medicina que dirigeix Hermenegild Puig Sais a l’Hospital del Sagrat Cor on sorgeix el seu interès per la Neurologia. L’any 1931, quan deixa de ser director de l’Hospital el doctor Bach Escofet i Puig Sais passa a ser president de la junta de govern del Cos Facultatiu, Francesc Lloret Gil ocupa la vicepresidència. Un any després el 1932, ja especialitzat en Neurologia i Endocrinologia, Lloret Gil es doctora a Madrid amb la tesi Sobre la eritromelàlgia (Contribución a la patologia del simpático). Més endavant, dins del Servei de Medicina, es crea un nou Servei de Neurologia i Lloret Gil és nomenat director.

Durant els tres anys de la Guerra Civil, Lloret fa de director de l’Hospital del Sagrat Cor i per aquesta activitat és depurat pel Col·legi de Metges de Barcelona, que el sanciona amb la inhabilitació per exercir càrrecs públics malgrat els nombrosos testimonis militars i religiosos que, agraïts per haver-los salvat la vida, declaren a favor seu. Aquesta situació el condemna a un ostracisme professional que li causa una profunda frustració tot i que continua exercint la pràctica privada a la seva consulta del carrer Rosselló, 192. En la direcció del Servei de Neurologia de l’Hospital, el substitueix Antoni Subirana.

Soci numerari de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques Barcelona des del 1961, des que s’estableix a Barcelona, Francesc Lloret participa en les activitats del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona des del 1930, quan el president Garcia Tornel el nomena vocal de la seva Junta de Govern i, el 1934, és integrant de la candidatura elegida que presideix Brossa Bosque i, amb altres, és membre de la Comissió de Deontologia i Anuncis. A més, és delegat representant del Sindicat de Metges de Catalunya a la Secció Comarcal de les Assemblees de Delegats dels anys 1934 i 1936.

Francesc Lloret Gil és autor d’una desena de treballs, publicats en la dècada dels anys trenta, majoritàriament al Boletín del Hospital de Ntra. Sra. del Sagrado Corazón de Jesús i gairebé tots ells com a observacions clíniques.

JCC-MBC