Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Segueix els estudis primaris i de batxillerat a les Escoles Pies per després passar a estudiar Medicina a la Facultat de la Universitat de Barcelona on es llicencia el 1953. Mentre estudia, és alumne intern del Dispensari de Neurologia de la càtedra de Patologia i Clínica Mèdica C que dirigeix el professor Gibert Queraltó a l’Hospital Clínic. L’estada al costat del neuròleg Oliveras de la Riva li desvetlla l’interès per aquesta especialitat de manera que, un cop acabada la carrera, continua treballant al Dispensari de Neurologia com a metge assistent fins al 1956, moment en què Josep M Aragonés Ollé, paral·lelament, inicia l’assistència al Servei de Neurocirurgia d’Adolfo Ley al mateix Hospital Clínic, encarregant-se de la consulta externa del Servei. Aquest mateix any, participa en un curs de postgrau a l’Institute of Neurology del National Hospital de Londres.

Més tard, per recomanació del doctor Ley, Aragonés fa una estada per aprendre les tècniques d’exploració funcional còcleo-vestibular i d’electronistagmografia al Servei d’Otorinolaringologia del Righospitalet de Copenhaguen, que dirigeix el professor Christiansen. De tornada a Barcelona, organitza una secció per l'exploració funcional còcleo-vestibular i electronistagmogràfica que li permet ser pioner en l’estudi de les síndromes vertiginoses i dels trastorns de l’equilibri. Amb els coneixements adquirits, l’any 1974, Aragonés Ollé escriu i presenta la seva tesi doctoral amb el títol de Valor diagnóstico topográfico de la vestibulometria en los tumores de la fosa posterior.

Segueix treballant a l’Hoaspital Clínic amb els doctors Oliveras de la Riva i Ley. El 1968, Aragonés és nomenat metge adjunt per concurs i, el 1973, professor ajudant de la Facultat de Medicina i responsable de la docència de Neurologia als estudiants. Finalment, el 1981 esdevé cap de secció del Servei de Neurologia de l’Hospital Clínic fins a l’any 1995 que es jubila però continua amb la seva activitat professional privada. Entre 1990 i 1994, presideix la Societat Espanyola de Oto-Neuro-Oftalmologia. L’any 2001, és distingit amb el Premi Lluís Barraquer i Roviralta que atorga la Societat Catalana de Neurologia.

Gran aficionat a la nàutica, practica l’especialitat de patí a vela. Durant molts anys, Josep M Aragonés i Ollé és president del Club Nàutic de Calafell, població en què estiueja. Casat amb Elisa Barral, el doctor Aragonés té dos fills, només la filla és metgessa, Cristina Aragonés i Barral, especialista en Medicina del Treball.

MBR