Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Sense cap familiar metge, estudia Medicina a la Universitat de Barcelona i es llicència l’any 1953. Després de cursar les especialitats de Respiratori i de Medicina Interna, el fan professor auxiliar de la càtedra de Patologia General, dirigida per A. Fernández Cruz. També, metge assistent del servei de medicina que dirigeix el mateix professor Fernandez Cruz a l’Hospital Clínic de Barcelona.

Durant els anys setanta, exerceix l’ofici de mestre d’un gran nombre d’estudiants i de metges joves, que, després, segueixen l'especialitat de Medicina Interna a Barcelona. Vivancos ensenya, especialment, el raonament clínic i l’actuació davant el malalt. És un autèntic enamorat de la pràctica mèdica, un clínic brillant i un home senzill. Gens interessat en els honors i les distincions però gaudeix d'una gran satisfacció desprès d’encertar un diagnòstic o, sobretot, quan ajuda a fer-lo a un dels seus deixebles.

Membre de les societats catalana, espanyola i internacional de Medicina Interna, l'any 1979, deixa l’Hospital Clínic per dirigir el Servei de Medicina Interna de l’Hospital de la Esperança de Barcelona.

A més a més d’un excel·lent metge, amb una notable consulta privada, Joan Vivancos era un home expansiu i generós, un entusiasta de la música de jazz i gran afeccionat als toros. Va morir sobtadament d’un infart de miocardi que ell mateix es diagnostica. Cada any, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears atorga un premi al millor treball publicat de Medicina Interna que porta el seu nom.

MBC