Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Galeria de metges

Biografia

Convençut que el Vegetarianisme s’associa al sentit nacional català, Josep Falp es converteix en divulgador de les seves creences amb articles a la premsa general i a diferents revistes. A més, és director de la Revista Vegetariana entre els anys 1908 i 1909. Funda i és el primer president de la Lliga Vegetariana de Catalunya. És, també, el creador d’una industria alimentària on elabora els productes Vigor, venuts arreu de la península a les farmàcies i botigues de queviures. Està convençut que els beneficis del Vegetarianisme no només repercuteixen en la salut personal sinó que poden ajudar a regenerar i recuperar el vigor de Catalunya.

El doctor Falp, que es titula batxiller el 1888 i en Medicina per la Universitat de Barcelona el 1894, s'adscrius els corrents de l'Homeopatia i la Hidroteràpia. A més, passa temporades a Solsona on hi viuen la mare i els germans, on hi va morir el pare. D’aquí, que redacta la Topografía médica de Solsona y distritos adyacentes (Clariana, Llobera, Riner, Navés, Pinell, Lladurs, Castellar, Olius) : subseguida por vía de apéndice de un estudio original clínico y etiológico que obté el premi de la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona el 1900.

Home d’una personalitat polièdrica, Josep Falp, a més d’exercir la medicina i defensar el Vegetarianisme, s’interessa vivament per la política, la poesia i la literatura en general. Té una activitat catalanista notable. Participa en el primer Congrés Internacional de la Llengua Catalana, defensa el projecte de les Bases de Manresa i és un dels fundadors de la Lliga catalana i del Foment Autonomista Català.

La visita que com a metge li fa a Jacint Verdaguer en els darrers dies de la seva vida, l’inspira a escriure un llibret sobre l’insigne poeta i patriota català.

Molt prematurament, amb només 40 anys, mor a conseqüència d’una meningitis secundària a una otitis.

MBC