Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Metge graduat a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, és nomenat metge titular de l’Ametlla del Vallès l’any 1894, quan tenia 35 anys. L’any 1902 és nomenat alcalde de l’Ametlla, càrrec que ocupà tretze anys, i des del qual comença a transformar la població, amb un seguit d’iniciatives, tant en el pla urbanístic com en el camp social.

Entre altres novetats, el 1902 es crea un nou cementiri i, dos anys després, la urbanització dels dos carrers importants de la vila que quedaven apartats de la carretera principal que travessava el poble. El 1906 fa construir la seva residència per l’arquitecte municipal, Joaquim Raspall, un dels arquitectes modernistes de més anomenada. Al costat construeix un teatre, que encara està en funcionament, i un cafè públic. El 1907 estableix el 'Pla General d'Urbanització del municipi' que desenvolupa un nou centre del poble al voltant del nou passeig i serveix per ordenar el creixement durant mig segle. El 1909, impulsa la instal·lació del servei públic de telèfons amb la central a càrrec del mateix alcalde. També, s’edifiquen unes noves escoles públiques i la casa consistorial que s’estrenen el 1913. Porta l’energia elèctrica al poble amb un transformador elèctric que s’instal·la en terrenys de la seva propietat.

El canvi de la fesomia del poble atreu habitants i sobretot estiuejants. El creixement de la població veïna de La Garriga, on l’arquitecte Joaquim Raspall edifica nombroses cases modernistes i el ferrocarril que té parada en aquesta població contribuiran que L’Ametlla també guanyi veïns, estiuejants i residents.

En els anys quaranta se li dedicà un important carrer de l’Ametlla del Vallès.

MBC