Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Fill del metge de Ponts Antoni Monravà, rep ordres menors potser per accedir als estudis superiors més que no per vocació. Abandona la carrera eclesiàstica abans de començar la carrera de Medicina a Barcelona i València. Es doctora a l’Estudi General de Lleida on, també, havia estudiat el seu pare.

Segons ell mateix confessa, fa de cirurgià militar durant 10 anys però el seu nom no consta a l’Arxiu Històric Militar de Segòvia. El 1711, s’instal·la a Madrid fins al 1721. Dels anys 1715 al 1716 aspira al Protomedicat de Catalunya però no obté el càrrec. Com a reacció a aquesta frustració, contacta amb l’ambaixador de Portugal a la Cort de Madrid i li demana un càrrec a Lisboa. El 1721, té èxit i és nomenat professor d'Anatomia de l’Hospital Reial de Tots els Sants a Lisboa, on hi ensenya ininterrompudament fins al 1732.

Antoni Monravà és un home preparat, molt treballador i bon docent, que forma els primers cirurgians portuguesos. Malauradament, el seu caràcter provocatiu, la seva incommensurable vanitat i un esperit pledejador, li creen enemistats i antipaties entre els seus col·legues. Monravà és molt crític amb el costum de convocar consultes de metges al domicili del malalt -sovint amb la pretensió de diluir responsabilitats i guanyar més diners- i fa publica la seva opinió.

Un decret reial de Joan V l’obliga a retirar-se quan només té 62 anys. Llavors, inicia una activitat docent gratuïta en una aula pública de l’Academia das Quatro Ciencias, on ensenya Medicina , Cirurgia, Física i Anatomia.

MBC