Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Galeria de metges

Biografia

Fill i net dels farmacèutics manresans, Alejandro Pallàs Pejoan i Pere Pallàs, respectivament, estudia i acaba el Batxillerat a l’Institut de Manresa l’any 1897. Després, estudia la carrera de Medicina a la Universitat de Barcelona i obté el títol de llicenciat el juliol de 1902.

Exerceix la Cirurgia tot i que, també, s’interessa per la Salut Pública. Per això, té l’empeny de publicar articles sobre la mala higiene de la ciutat de Manreasa al Diario de Avisos i amb titular com Algo de higiene, ben segur, el duen a guanyar-se l’enemistat del consistori manresà. Pallàs proposa la creació de cartilles higièniques a l’escola i de cartilles domiciliàries. També, recomana potenciar la higiene als carrers de la ciutat per evitar els problemes d'insalubritat causats pel clavegueram i les seves filtracions als carrers de la ciutat.

El maig del 1904, obre un consultori quirúrgic a Manresa juntament amb el seu amic Ramon F. Padró i Brunetti, un metge forani. Aquesta clínica, que sembla que reuneix molts avenços tecnològics, està preparada per fer tota mena d’intervencions. És coneguda com Policlínica Pallàs. Trobem informació a la premsa manresana sobre importants intervencions quirúrgiques, dirigides pel Dr. Antoni Riera Villaret, catedràtic de Tècnica Anatòmica de la facultat de Medicina. Pallàs és ajudant i, desprès, professor auxiliar de Tècnica Anatòmica a la Facultat de Medicina de Barcelona, a la càtedra de Riera Villaret.

Pallàs i Valls escriu articles i notes a les revistes científiques nacionals i estrangeres. Però, la seva publicació de més ressò es la Topografia Mèdica de Manresa que dedica al seu pare amb les següents paraules “pues tu sólo y mi querida Ciudad natal,a la que idolatro, sois los factores de mis investigaciones”.

ARV