Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Llicenciat a la Facultat de Medicina de Barcelona 1955, doctor en medicina i cirurgia el 1962, professor associat de cirurgia de la Universitat de Barcelona des de 1983 i especialista en cirurgia general, cirurgia cardiovascular, angiologia i cirurgia vascular.

Té una dedicació exclusiva a la cirurgia vascular des de 1961. El 1963 guanya la plaça de cap de servei de cirurgia vascular de l’Hospital General d’Astúries per concurs – oposició, on organitza un servei modèlic molt orientat a la formació dels MIR i dels cirurgians visitants. Era el primer servei de cirurgia vascular que creat a Espanya.

El 1974 és designat cap del Servei de Cirurgia Vascular de la Ciutat Sanitària de Bellvitge, on estarà fins a la seva jubilació el 1998. Organitza dinou cursos internacionals per a postgraduats sobre “Técnicas y Avances sobre Cirugía Vascular”. La seva vida va girar al voltant d’aquest hospital, on va dedicar la seva feina i va contribuir a difondre la seva excel·lència.

Ha estat president electe de la Societat Espanyola d’Angiologia i Cirurgia Vascular (1979 – 1982), president de la comissió nacional de l’especialitat per a la formació d’especialistes (1974 – 1991) i director mèdic, per elecció de l’Hospital Universitari de Bellvitge (1984 – 1991). Ha estat cofundador i president d’honor de l’Associació de Cirujanos Vasculares de Habla Hispana.

Té el mèrit d’haver fet amb èxit les gestions pel reconeixement de la cirurgia vascular com una especialitat pròpia i independent de la cirurgia general a Espanya l’any 1978.Ha tingut una vida professional molt activa, amb participació en congressos i reunions internacionals, amb presentació de ponències i comunicacions. Creador d’una videoteca de tècniques quirúrgiques, que conté 27 procediments diferents.

La seva àrea preferent de recerca en la qual fou un pioner és la cirurgia amb tècniques desobstructives a nivell del sector aorta ilíac, i l’endoarteriectomia carotídia i femoral.

Ha rebut premis i distincions diverses com el premio de la Real Academia de Medicina (1977), la Cruz Azul de la Seguridad Social (1977), la Cruz del Mérito Militar (1981), el premi de la Societat Catalana de Cirugia Vascular (1983), la Cruz del Mérito Naval (1984), i la presidència d’honor de la Sociedad Española de Angiología y Cirugía Vascular.

MBC