Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Neix a Can Genover de Serinyà, antic mas fortificat edificat entre els segles XV-XIX, conegut també com a Cal Ferrer de les Torres. És el fill gran del matrimoni format per Vicenç Genover Ferrer de las Torres Marimon, jutge d'aquesta població, i de Maria Dolors Carreras, una família d’unes arrelades creences religioses. Un altre dels germans, Joaquim Genover Carreras (+1933), és també metge i exerceix de titular a Sant Privat d’en Bas, a la Garrotxa, tota la seva vida.

Acabada la carrera de Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona, Jaume Genover es llicencia el 1872. Immediatament, torna a Serinyà on obre una consulta on exerceix fins al 1877, moment en què s’estableix a Banyoles fins a la seva jubilació l’any 1915, quan ja té 65 anys. A Banyoles, també, s’ha casat amb Lluïsa Roura Brugada, amb qui té quatre fills, cap dels quals serà metge.

Implicat intensament en la vida de la ciutat de Banyoles, Jaume Genover ocupa diferents càrrecs públics que inicia amb la vicepresidència del Cos de Bombers de Banyoles que s’acaba de crear el 1888. El 1897, és jutge municipal i, el 1903, jutge suplent de la capital de l’Estany. És també vocal de les Juntes Parroquials que es creen per promoure les peregrinacions a Roma l’any 1894 i a Montserrat el 1895. Després, és membre de la Junta Protectora de l'Asil.

Anteriorment, ha format part de la Joventut Catòlica, institució en què és tresorer el 1893 i president des del 1894 al 1899. D’aquesta agrupació, en surten els membres que encapçalen les files de les candidatures catòliques banyolines, hereves de les idees tradicionalistes dels carlins amb les quals Jaume Genover hi combrega de ple i que són, durant un temps, en l’origen de la retirada de la vida pública banyolina que fa per fugir dels conflictes que es plantegen entre els diferents grups catòlics. Malgrat això, no se’n desentén del tot perquè, el 1909, torna a ser el president del Cercle dels Catòlics i, durant els anys 1914 al 1916, exerceix de vocal de la mateixa entitat. També, el 1911, és nomenat vocal associat per la Junta Municipal.

JAAM