DANIEL FIGUEROLA PINO endocrinòleg, director i president de la Fundació Rossend Carrasco i Formiguera
La desena entrevista a la Memòria de la professió és el Dr. Daniel Figuerola Pino endocrinòleg que ha estat director i president de la Fundació Rossend Carrasco i Formiguera, entitat especialitzada en l’atenció integral als pacients amb diabetis. Professor associat de patologia mèdica, docent en el camp de l’endocrinologia, ha impartit cursos per a professionals de la salut (metges, infermeres, farmacèutics) i més de 150 seminaris nacionals i internacionals a la Fundació. Com a investigador és autor de més de 80 articles a revistes nacionals i internacionals així com 100 ponències i 60 comunicacions en diversos fòrums científics. Premi a l’Excel·lència Professional del CoMB aquest any 2023.
CARMEN GOMAR SANCHO, catedràtica d’anestesiologia
La segona metgessa de la Memòria de la professió és la Dra. Carmen Gomar Sancho. Formada com a especialista en anestesiologia i reanimació a l'Hospital Clínic de Barcelona, on ha exercit l'especialitat fins al 2020. Ha estat cap de servei des del 1995 al 2006 i directora de docència des del 1998 al 2002. També cap d'estudis i coordinadora del programa Erasmus de la Facultat de Medicina de la UB. Des de 2006 és catedràtica d'anestesiologia i reanimació a la UB, on inicia la simulació clínica a la Facultat de Medicina i a l'Hospital Clínic.
XAVIER CARBONELL-ESTRANY
La vuitena entrevista de la Memòria de la Professió és Xavier Carbonell-Estrany especialista en neonatologia des de 1969. Cap de l’UCI Neonatal des del 1982 i cap de servei de Neonatologia des del 1984 fins al 2008. Ha fet recerca de la seva especialitat i és membre actiu de les societats nacionals i internacionals de la seva especialitat. Premiat el 2015 Premi Eric Saling de Neonatologia atorgat per l'Associació Mundial de Medicina Perinatal (WAPM).
MERCÈ BOADA ROVIRA
JOSEP ANTONI BOMBÍ LATORRE
Josep Antoni Bombí i Latorre. Degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona durant sis anys i president de les institucions mèdiques més importants catalanes l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (ACMSCB) quasi deu anys i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC) i vuit anys.