Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Memòria de la Professió

XAVIER CARBONELL-ESTRANY

Membres de la International Academy of Perinatal Medicine. Nova York, 2008

La vuitena entrevista de la Memòria de la Professió és Xavier Carbonell-Estrany especialista en neonatologia des de 1969. Cap de l’UCI Neonatal des del 1982 i cap de servei de Neonatologia des del 1984 fins al 2008. Ha fet recerca de la seva especialitat i és membre actiu de les societats nacionals i internacionals de la seva especialitat. Premiat el 2015 Premi Eric Saling de Neonatologia atorgat per l'Associació Mundial de Medicina Perinatal (WAPM).



Accés a l'entrevista

MERCÈ BOADA ROVIRA

Dra. Boada, premi FENIN de la Fundación Tecnología y Salud, 2022

La setena entrevista de la Memòria de la Professió és Mercè Boada Rovira la primera doctora. Especialista en neurologia, la Dra. Boada ha centrat la seva activitat professional en el camp de les demències, especialment en la malaltia d'Alzheimer on ha desenvolupat una feraç trajectòria de recerca clínica, sobre bio-marcadors, factors genètics i noves teràpies de la malaltia. Una de les fundadores de Fundació Ace Alzheimer Center Barcelona una entitat privada sense ànim de lucre on es dedica al diagnòstic, tractament, investigació i ajuda als familiars de les persones amb Alzheimer.



Accés a l'entrevista

JOSEP ANTONI BOMBÍ LATORRE

Josep Antoni Bombi a la seva consulta, 2018.

Josep Antoni Bombí i Latorre. Degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona durant sis anys i president de les institucions mèdiques més importants catalanes l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (ACMSCB) quasi deu anys i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC) i vuit anys.



Accés a l'entrevista

MIQUEL BRUGUERA CORTADA

Alumne intern per oposició fent guàrdies amb el Paco Gonzalez Anta, 1953

Miquel Bruguera i Cortada. President del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) durant 16 anys, durant els quals es va crear la Fundació Galatea, el Servei de Responsabilitat Civil i el Museu d’Història de la Medicina de Catalunya. Actualment és historiador i coordinador de la pàgina web Galeria de Metges Catalans.



Accés a l'entrevista

MIGUEL ÁNGEL ASENJO SEBASTIÁN

Introductors del sistema MIR a Espanya, Miguel Á. Asenjo és el primer per l'equerra.

Miguel Ángel Asenjo Sebastián és professor emèrit de la Universitat de Barcelona. Llicenciat i doctor en medicina amb Premi Extraordinari a la Universitat de Valladolid. Especialista en medicina interna i en salut pública. Va arribar a la direcció tècnica de l'Hospital Clínic de Barcelona l’octubre de 1971, on ha estat fins a la seva jubilació el 2010. Autor i defensor del Projecte de la Reforma Funcional del Clínic de 1972 i el seu posterior executor.



Accés a l'entrevista

 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.